Korábban mi is beszámoltunk a Kál, Kápolna, Kompolt, Aldebrő és Tófalu önkormányzatai által meghirdetett, uniós forrásból megvalósuló, 3 iskolai félévre szóló ösztöndíjpályázatról, melynek célja a fiatalok helyben maradásának ösztönzése, megélhetési körülményeik javítása és a helyi hagyományokon alapuló értékközvetítés.

Bár a program elvileg múlt decemberben lezárult, Kál, Kápolna és Kompolt tanulói számára még egy félévvel meghosszabbították a jelentkezés lehetőségét. A részletekről Morvai János, Kál polgármestere tájékoztatott minket.

A koronavírus járvány miatt több rendezvényünk is elmaradt, ezért az eredeti pályázati támogatásból marad plusz forrásunk. Kértük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a különleges helyzetre való tekintettel, hosszabbítsák meg a felhasználás időtartamát, s ezt a javaslatunkat támogatták – mondta el a polgármester.

Ennek megfelelően még egy félév erejéig tudunk támogatást biztosítani a legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkező, egyszülős családban nevelkedő, illetve szociálisan hátrányos helyzetben lévő nappali tagozatos középiskolás vagy aktív hallgatói státusszal rendelkező főiskolás, egyetemista fiataloknak. A jelentkezés feltétele az is, hogy a tanulónak az előző félévben ne legyen több mint 10 igazolatlan órája. A megítélhető támogatás mértéke középiskolások részére egy félévre 25.000 forint, egyetemi, főiskolai hallgatók részére pedig 50.000 forint.

Jelentkezni a 2021-es tavaszi félévre március 16-áig lehet személyesen a káli önkormányzat titkárságán, illetve postai úton is beküldhetők az ösztöndíjkérelmek a Káli Polgármesteri Hivatal, 3350 Kál, Szent István tér 2. címre. A borítékon feltétlenül szerepeljen, az „EFOP 1.5.3. ösztöndíj pályázat a 15-24 éves korosztály számára” megjelölés.

2021. 02. 27.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: StartupStockPhotos/Pixabay