Bélapátfalva jeleskedik a kreatív online közösség programok terén: az elmúlt időszakban tartottak fánksütést, fotópályázatot-, illetve az autizmus világnapján felemás zoknis versenyt hirdettek meg, illetve a húsvéti szokásokhoz kapcsolódóan is összehozták a bélapátiakat a virtuális térben.

A Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft. a magyar költészet napja alkalmából ismét megmozgatja a helyi lakosokat, online felhívásuk a jeles nap kapcsán ma éjfélig tart. Mezőné Kovács Edittől, a kft. vezetőjétől megtudtuk: a járványidőszak hatalmas terhet ró az emberekre lelkileg, így a költészet napja tökéletes alkalomnak mutatkozik egy kis feltöltődésre. Az ünnepre összeállított feladatokban sokan közreműködtek, s már az előkészítő munkák erőt adtak az abban résztvevőknek, melengették a szívüket, erősítették az összetartozást. A játékot több részletben töltötték fel Facebook oldalukra, de már egy feladvány megfejtésével is nevezni lehetett a játékra, s ezzel esélyt adni, hogy díszdobozos tollkészletet vagy a versolvasásához jó hangulatot biztosító bort és csokoládét nyerjenek.

Három posztot érdemes tehát keresni az oldalon: az első játék fotós összeállítás összekevert verssorokkal és egy költészet napi kvízzel, a második egy videós feladat, amiben dalszövegeket kell felismerni, a harmadik pedig a gyermekvers-kereső játék térképe. Ma délután érkezik egy a kisfilm is, melyben az utcán megszólított bélapátfalvaiak mondanak verseket, később pedig megzenésített verseket hallgathattok, köztük egy igazi különlegességgel.

A megfejtéseket ma éjfélig a kérik a Bélapátfalvai programok oldalára beküldeni, ezúttal nem kommentben, hanem Messenger üzenetben.  Játékra fel!

2021. 04. 11.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Pixabay