Megnyitott az új piac Balatonban, mely a Terület- és Településfejlesztési Program révén épülhetett meg a településen. Udzeliné Murányi Enikő, Balaton polgármestere kérdésünkre elmondta, a településen egy magas színvonalú, sok év hiányosságára választ adó beruházás valósult meg, amely a helyi termelők boldogulását hivatott segíteni.

A fejlesztés keretében a piac közelében kialakítottak egy zöldség-gyümölcs előkészítő üzemet, valamint egy pincét is, mely raktározási lehetőséget biztosít azoknak, akik a piacon árulnak.

Az új, fedett létesítmény területén öt parkolóhely is rendelkezésre áll, ebből egy akadálymentes, de pár méterrel arrébb további ötven parkolóhely található. „Büszke vagyok az itt élőkre, mert egyre többen készítenek kiváló és minőségi termékeket, lekvárokat, szörpöket, cukrásztermékeket, mézet vagy épp kenyeret. Mi pedig igyekszünk minden lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutatkozhassanak, akár a piacon, akár rendezvényeinken” – mondta a polgármester. Hozzátette, köszönet illet mindenkit, aki a rendezvény sikerén munkálkodott.

A rendezvényen részt vett Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, Balaton minden évszakban mesés. Hozzátette, példaértékű a helyiek összefogása, s hogy az elmúlt esztendőkben igazi közösséggé kovácsolódtak.

„Öröm látni, hogy a helyiek folyamatosan azon munkálkodnak, Balaton ne csak egy lakóhely, hanem igazi otthona legyen az itt élőknek. Ahogy jó látni azt is, hogy a pályázati forrásból épült piactér a közösségi élet igazi színtere lett. Kívánom, hogy a jövőben is teljen meg nyüzsgéssel, vidámsággal és derűvel” – tette hozzá Horváth László.

 

 

 

 

 

2021. október 11.

Kékes Online