180 g porcukor
400 g finomliszt
1/2 tasak sütőpor
1 db tojás
1/2 kávéskanál kávéskanál vanília paszta vagy 2 tasak bourbon vaníliás cukor
4 cl méz
4 cl tej
csipet só
60 g pirított tökmag
A lágy vajat beletesszük a keverőgép edényébe és a porcukorral alaposan összedolgozzuk. Nem állítjuk le a gépet, és a liszt, a tökmag és a só kivételével mindent hozzáadunk egyesével.
Még mindig dolgozik a gép és az átszitált lisztet adagokban összedolgozzuk a keverékkel. Végül egy csipet sóval és a pirított tökmaggal készre keverjük.
Két sütőpapír között 5-6 milliméter vastag lapra nyújtjuk. Tegyük hűtőbe, amíg a sütő felfűt 200°C-ra!
Lisztezett szaggatóval kekszeket formázunk és sütőpapírozott tepsire rakjuk. Ha ez nincs, akkor kisebb golyókat is formázhatunk belőle, ha a tészta langyul hűtőztetés után.
A kekszeket 13-15 percig sütjük alsó-felső módban.