A Vidra Verda egy guruló természetbúvár, mely az európai uniós támogatással megvalósult, kisvizes élőhelyek védelmét és helyreállítását célzó KEHOP projekt részeként a gyermekek ismeretterjesztéséhez járul hozzá.

A kisvízi élőhelyek projekt 189 helyszínt érintett a Mátrában, 15-öt pedig a Kelet-Cserhát térségében. Olyan kisvizes élőhelyeket hoztak létre, illetve rehabilitáltak, ahol a Natura 2000 közösségi jelentőségű élőhelyek és fajok kiemelt védelemben részesülhetnek.
Az európai uniós forrás felhasználásával lehetőség nyílt egy teljesen új környezeti nevelő elem bevonására, konkrétan egy Vidra Verda elnevezésű oktatóbusz megvásárlására és berendezésére is, ami guruló természetbúvárként oktató és környezeti nevelő munkát tud végezni iskolák területén, a terepen vagy bárhol, ahova hívják.
A KEHOP-4.1.0-15-2016-00058 azonosító számú, Kisvízi élőhelyek – Források, forráslápok és a kapcsolódó élőhelyek védelme a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén című projekt az Európai Unió támogatásával és magyar társfinanszírozással valósult meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.
2023. 11. 03.
Forrás: BNPI
Fotó: Pixabay, Lissotriton vulgaris