A Városom, szeretlek Egyesület polgármesterjelöltje, Szókovács Péter bemutatta csapatát is, mind a 10 gyöngyösi választókerületben indítanak képviselőjelöltet.

Megoldás kell a drog, a köztisztaság és az elvándorlás ügyében!

Mint fogalmaztak, azért vállalják a kihívást, mert teljes szívvel hisznek abban, hogy igenis van lehetőség kimozdítani Gyöngyöst az elmúlt 10 évben megrekedt állapotából. Bemutatjuk a Városom, Szeretlek Egyesület (VSZE) képviselőjelöltjeit.

„Változást szeretnénk, egy fejlődő és gyarapodó Gyöngyöst, melynek lakói biztonságban érezhetik magukat, melynek látványára újra büszkék lehetünk” – így foglalták össze céljaikat a jelöltek.

Szókovács Péter polgármesterjelölt elmondta, hogy az elmúlt hetekben minden képviselőjelölt több száz családot keresett fel abban a választókerületben, ahol megméreti magát. Számos olyan megoldásra váró problémát látunk, melyekben nem tapasztaltunk előrelépést az elmúlt 10 évben. Szeretnénk ezen változtatni, Gyöngyösön rendnek kell lennie: ehhez kérjük a választók bizalmát.

  1. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: KIRÁLY LÁSZLÓ

Közgazdászként végzett a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, 35 éves, Gyöngyösön él párjával és a 6 éves kislányával. Tanulmányait követően a gyöngyösi Városgondozási Zrt-nél vagyongazdálkodási területen dolgozott, ezt követően az elmúlt 10 évben a Mátrai Erőműben.

Élete fontos szakaszait, több mint 20 évet a választókerületben élte, célja az ott élők mindennapjainak körülményeit javítani, fejleszteni.

Vállalja a küzdelmet azokkal, akik abban érdekeltek, hogy minden maradjon a régiben, mert a városlakók változás iránti vágya erős motivációt jelent számára.

2. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: KISS FERENC

Harminc éve dolgozik egy belvárosi ingatlan üzemeltetési és gazdálkodási vezetőjeként. Korábban energetikai szakterületen dolgozott a Mátrai Erőműben. Munkája során mindig az emberek szolgálatában tevékenykedett, fontos számára, hogy az elvégzett munkája elégedettséget teremtsen.

Gyöngyösön él a feleségével, akivel idén ünneplik a 40-edik házassági évfordulójukat, két felnőtt lányukkal, és egy unokával büszkélkedhetnek. Szabadidejében sportrendezvényeket, megemlékezéseket, egyházi ünnepeket látogat. Azt vallja, Gyöngyös egy ékszerdoboz, s az abban rejlő értékeket kibontva még vonzóbb lehet a város az itt élők, az itt letelepedők, az ide látogatók számára.

3. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: VÁGÓ ZOLTÁNNÉ ANDREA

Vágó Zoltánné Andrea óvodáskorától él Gyöngyösön, itt végezte iskoláit is. A Kálvária lakóparkban él, 25 éve takarítással foglalkozó vállalkozást vezet. Kilenc évig kézilabdázott, a mai napig sportrajongó. Két gyermekkel büszkélkedhet, lánya 29, fia 23 éves, már mindketten dolgoznak. Szókimondó és tettre kész ember, aki a közösség motorja és összetartó ereje. A Mátra szerelmese, szabadidejében túrázik. Célja, hogy figyelmességgel és rátermettséggel képviselhesse a választókerületben élő embereket és közösségeket, illetve a régóta megoldásra váró helyi ügyek végére pontokat tehessenek.

4. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: DR. ÖRDÖG ISTVÁN

Jelenleg is választókerületének testületi képviselője, mezőgazdasági szaktanácsadással foglalkozik. Nyugalmazott középiskolai igazgató, a mezőgazdaság-tudományok doktora, 1990 óta tevékenykedik a közéletben, több cikluson át gyöngyösi önkormányzati képviselőként, illetve a Heves Megyei Közgyűlés tagjaként. Tapasztalataival felvértezve továbbra is a választókerületében élők szolgálatához kéri a bizalmat. Azt vallja, hogy Gyöngyösnek olyan polgármesterre és képviselőkre van szüksége, akik a kormányzattal képesek és hajlandóak az együttműködésre, és az adódó lehetőségekkel élve, hatékonyan tudják fejleszteni városunkat.

5. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: BANKA ZSOLT

Gyöngyösön született, itt is él, a gimnáziumi érettségi után, 1994-től a Mátrai Erőműben dolgozik. A közúti szállítási részlegen, majd karbantartási és üzemfenntartási csoportvezetőként dolgozott, az erőműlátogatások koordinálása is volt feladatköre, jelenleg a gépjárműpark üzemeltetésének részleg[1]vezetője, villanyszerelői végzettséggel is rendelkezik. A Testnevelési Egyetemen szerzett sportoktatói végzettséget, 12 éve az erőmű sportegyesületének szakmai alelnöke. Kékestetőn sípálya üzemeltető és síiskola koordinátorként dolgozott. Szabadidejében önkéntesként szemétszedő túrák résztvevője, illetve szervezője. Célja, hogy a szavak helyét a tettek vegyék át a fejlesztések és a közösségépítés területén.

6. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: GEDEI ZOLTÁN

Gyöngyösön született, itt is él 50 esztendeje. A Vak Bottyán szakközépiskolában érettségizett, később rádió- és televízióműszerészként tanult tovább. Budapesten, a Magyar Televízió székházában, majd szülei gyöngyösi kábeltelevíziós családi vállalkozásában, később a UPC Magyarország Kft. gyöngyösi ügyfélszolgálati vezetőjeként dolgozott, majd kábeltelevíziós hálózatokat épített. Jelenleg vállalkozóként szélessávú internetszolgáltatással, illetve az Alaszka sporthorgásztó üzemeltetésével foglalkozik. Célja, hogy a választókerületben elmaradt fejlesztések mielőbb megvalósuljanak, illetve Gyöngyös vonzereje növekedjen a biztonságérzet és a köztisztaság erősítésének köszönhetően.

7. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: KOVÁCS TIBOR

Születése óta Gyöngyösön lakik, javarészt „dombi” polgár volt. A 7-es iskola és a Berze Nagy János Gimnázium után a gyöngyösi főiskolán végzett marketingmenedzser szakon. Édesapja villanyszerelési vállalkozásában, majd rendezvényszervezőként dolgozott. Jelenleg vállalkozó, villanyszerelési termékek kereskedelmével, illetve villanyszereléssel foglalkozik. A gyöngyösi kispályás futballélet aktív résztvevője, illetve feleségével, családjával túrázik. 39 éves koráig versenyszerűen kézilabdázott, játékvezető is volt, 10 éve a kézilabda utánpótlásban edzősködik. Fő motivációja, hogy a közbiztonságnak javulnia kell Gyöngyösön, illetve a minden generáció számára értékes szabadidős lehetőségek területén is fejlesztésre van szükség.

8. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: TÓTH BENJAMIN

Tóth Benjamin 33 éves, házas, születése óta Gyöngyösön él, itt is képzeli el a jövőjét. Soha nem hagyta el a várost, most sem, amikor munkája a fővárosba szólította. Gyöngyösön járt iskolába, itt kezdett dolgozni a városi televízióban és a Dió Rádióban. 13 éve televíziós újságíró, híradós egy országos televíziónál.

Törekszik arra, hogy a gyöngyösi írek, közéleti témák, értékek, érdekességek az egész országhoz eljussanak Szabadidejében polgárőrként is tevékenykedett, ezzel is igyekezett tenni a városért és a közbiztonságért. Célja, hogy a korosztálya ne menjen el innen, hanem itt tervezze a jövőt, itt alapítson családot, itt működtesse vállalkozását.

9. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: TUZA GYÖRGY

Gyöngyösön született, iskoláit is itt végezte. A Vak Bottyán János Ipari Szakközépiskolában érettségizett, majd borász-üdítőipari technikusi végzettséget szerzett. 1998 óta egyéni vállalkozóként dolgozik a szőlészet, borászat területén, Gyöngyös környéki területeken gazdálkodik sikeresen. Jelenleg is a képviselőtestület tagja, illetve a Magyar Agrárkamara megalkotása óta annak gyöngyösi elnöke. Három felnőtt gyermekkel büszkélkedhetnek, párjával Gyöngyösön élnek. Elkötelezett lokálpatrióta, jobboldali értékrendek mellett él és politizál Gyöngyösön, Gyöngyösért. Célja, hogy a város végre lehetőségeihez mérten induljon fejlődésnek.

10. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET: BÁRDOSNÉ KOCSIS ANNA ÉVA

Földműves családba született, agrármérnökként, agrárközgazdászként szerzett diplomát. Első munkahelye a Gyöngyösi Főiskola volt, a tanítás mellett 8 évig vezette a tangazdaságot is. Később a banki szektorban dolgozott vezetőként, jelenleg egy civil szervezet munkaszervezetének vezetőjeként a térség vidékfejlesztésével, illetve hátrányos helyzetű családok segítésével foglalkozik. A választókerületének jelenleg is testületi képviselője. Két felnőtt gyermeke van, férje családja az elsők között költözött a Nyolcvanasi lakótelepre. Célja „nyolcvanasiként”, hogy ez a városrész is érdemben részesüljön azokból a fejlesztésekből, melyeket a város gazdasági adottságai már korábban is lehetővé tettek volna.

2023. 11. 17.