A hétvégén 17 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Ezek közül emelünk néhányat.

Szombaton távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi délelőtt Gyöngyöspatán, a Fő úton. A vezető a járműbe szorult, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a jármű vezetőjét, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Szombaton öt alkalommal vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzesethez, Adácson, Egerben, Tarnalelesz és Szentdomonkos határában égett száraz növényzet. A tűzoltók önkéntesek segítségével vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, a legnagyobb tűzzel érintett terület öt hektárra terjedt ki.

Vasárnapi hat hektáron égett a száraz fű délután Tarnaleleszen, a Dankó Pista telep közelében. A pétervásárai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, a munkálatokat az erős szél nehezítette.

A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Kompolt Deák Ferenc útjánál oltottak el kétezer négyzetméterre kiterjedő vegetációs tüzet, az egri tűzoltók pedig Eger határában kis kiterjedésű szabadtéri tűznél avatkoztak be.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház pincéjében este Kompolton, a Bartók Béla utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el tüzet, személyi sérülés nem történt

Lesodródott az úttestről, majd az árokba borult egy személyautó este Kál térségében, a 3208-as út 6-os kilométerszelvénynél. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a kocsit. A járműben ketten utaztak, a balesetnek nem volt sérültje.

A ház fala rádőlt a gázvezetékre este Szilvásváradon, a Miskolci úton. A bálapátfalvai önkormányzati és szilvásváradi önkéntes tűzoltók a törmeléket a vezetékről eltávolították, illetve a gázcsapot elzárták. Az egységek biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig.

2024. 02. 05.
Forrás: heves.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Freepik, pvproductions