Hozzávalók:
• 20 dkg szárított vegyes gomba mix (1 kg nyers gombából 10 dkg szárított gomba készíthető)
• fokhagyma
• rozmaring
• zsálya
• babérlevél
• feketebors
• só
• 1 liter víz
A vegyes gombamixet a vízbe öntjük. Legjobb, ha szárított erdei gombákból készítjük! Rákerül a fokhagyma, a rozmaring, a zsálya, a babérlevél, a feketebors és a só. Sűrűsödésig lassú tűzön legalább 3 órán keresztül főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk túl! Leszűrjük, üvegekbe tesszük, hűtőben tároljuk. Jégkockatartóban fagyasztva mártások alapja, levesek fő esszenciája.
Jó étvágyat!
2024. 02. 06.
Dávid Krisztina, Mátra Éléskamrája
Kiemelt fotó: Freepik