Hozzávalók:

• 20 dkg szárított vegyes gomba mix (1 kg nyers gombából 10 dkg szárított gomba készíthető)
• fokhagyma
• rozmaring
• zsálya
• babérlevél
• feketebors
• só
• 1 liter víz

A vegyes gombamixet a vízbe öntjük. Legjobb, ha szárított erdei gombákból készítjük! Rákerül a fokhagyma, a rozmaring, a zsálya, a babérlevél, a feketebors és a só. Sűrűsödésig lassú tűzön legalább 3 órán keresztül főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk túl! Leszűrjük, üvegekbe tesszük, hűtőben tároljuk. Jégkockatartóban fagyasztva mártások alapja, levesek fő esszenciája.

A receptet köszönjük Dávid Krisztinának

Jó étvágyat!

2024. 02. 06.
Dávid Krisztina, Mátra Éléskamrája
Kiemelt fotó: Freepik