Az MVM Mátra Energia Zrt. és az MVM Energetika Zrt. által alapított Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány (META) újabb támogatásokkal segíti a környékbeli településeket. Elsősorban gazdasági és kulturális fejlődést előmozdító projektekkel lehetett pályázni. A nyertes pályázók önkormányzati vezetői ünnepélyes keretek között írhatták alá az erről szóló megállapodást Horváth László miniszteri biztos és Vécsi György vezérigazgató jelenlétében.

A térségfejlesztés, valamint az életminőség javításának érdekében meghirdetett pályázattal az Alapítvány több tízmillió forinttal járul hozzá a Mátrai Erőmű közelében lévő települések fejlesztéséhez. A pályázattal Visonta, Markaz, Halmajugra, Vécs, Detk, Domoszló, Abasár, Pálosvörösmart, Mátrafüred és Bükkábrány fejlődését segíti az Alapítvány.

Az Alapítványhoz beérkezett pályázatok közül a Kuratórium tizenkettő projektet támogatásban részesít a rendelkezésre álló forrásra való tekintettel. A támogatott projektek keretében megvalósulnak majd többek között közintézmények, valamint közterületek fejlesztései, intézményi fűtéskorszerűsítés, játszótér kialakítás, nyílászárócsere, és digitális eszközbeszerzés. Az MVM Mátra Energia Zrt. ezzel újabb lépéseket tesz, hogy az érintett önkormányzatokkal szoros együttműködésben tegyen környezetéért, a fenntartható fejlődésért.

(x)

2024. február 20.