A „Külterületi közút felújítása Markazon” elnevezésű projekt Markaz Község Önkormányzatának megrendelésében valósul meg. A munkaterületet tavaly októberben vette át a HE-DO, a kivitelezésre 10 hónap áll rendelkezésre.

A két útszakaszból álló felújítás teljes hossza 3522 méter. A felújítási terület Markaz közigazgatási területén belüli, de külterületen történik. A beruházást érintő útszakasz jelentős forgalmat bonyolít le Markaz és az erőmű között. A projekt eredményeként jelentősen javulhat a munkába járók komfortérzete, és biztonságosabbá válik az útszakasz használata.

„A felújítás során kátyúzás, a meglévő utak csatlakozásánál teljes aszfaltmarás szükséges, majd ezt követően a teljes útszakaszon kopóréteget építünk, kialakítjuk az útpadkákat, a meglévő árokszakaszokat kitisztítjuk és profilozzuk” – számolt be a munkafolyamatokról Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetője.

A HE-DO szakemberei 2023-ban mindkét szakaszon végeztek a padkanyeséssel és a kátyúzással, illetve az árokprofilozás jelentős részével is. Idén február közepétől folytatódnak az árokprofilozási a burkolatmarási munkálatok, ezt követően az aszfalt kopóréteg-, és a nemesített padka-építés következik.

„Mindig örömmel tölti el az embert, amikor a lakhelyéhez közel dolgozhat, és teheti szebbé az épített környezetet, megkönnyítve ezzel az itt lakók mindennapi életét” – tette hozzá Pintér Gábor.

2024. 03. 01.
Fotó: illusztráció