Tojásfa-díszítés, családi tojáskeresés, locsolóvers szavalás, mézeskalács díszítés, tojásdobálás és még nyuszi-spuri játékos sportverseny is várja az érdeklődőket március 28-án 16 órától Visontán, a Mária Parkban. Szarvas László, a község polgármestere elmondta, hogy a településen az ünnepi készülődésnek már hagyománya van.

„Volt húsvéti játszóház korábban a Sportcsarnokban, most már egy pár éve így a tavaszt köszöntve a Mária Park ad csodálatos helyszínt rendezvényünknek. Természetesen a fiataljaink mellett az időseink is készülnek a húsvéti ünnepére, nekik kézműves délutánt szervezünk az Idősek Napközi Otthonában, amely szintén nagyon népszerű program.”

A polgármester elárulta azt is, hogy az ünnepi előkészületekkel párhuzamosan is folynak egyéb munkálatok.

„Jelenleg éppen egy tervezési fázis végén tartunk, közbeszerzési eljárások előtt állunk, szeretnének egy 400 adagos főzőkonyhát létesíteni és külterületi út rekonstrukció is szerepel az „étlapon”. A Mária Park melletti játszóteret is át fogjuk építeni. Nemrég egyeztettem a játszótértervezőkkel, egy több kivitelezési etapra bontható minipoliszt álmodnak meg, nem csak a gyerekek örömére, valamint útfelújításokat is tervezünk, ezekre pályázatot nyújtottunk be” – szólt a közeljövőben megvalósuló tervekről a Szarvas László.

2024. 03. 26.
Fotó: Freepik