Már harmadik éve rendezi meg a húsvéti ramazurit a Mátraderecskei Üdülőövezetért Egyesület. Idén is családösszehozó, barátságteremtő programokkal készültek az egyesületi tagoknak és az üdülőtulajoknak.

A harmadik húsvéti gyermeknapon a felnőttekre is gondoltak: a program reggeli jógával indult a Hegyleső téren, az üdülőövezet közepén. Az edző Purcselné Dusnoki Zsuzsanna örömmel fogadta a sok érdeklődőt.

Ezt tojáskeresés követte, az egyesület és a felajánlók csoki csemegéit rejtették el a szülők az üdülők közti sportpályán, majd jött a gyerekroham, gyorsan fel is kapkodták a több kilónyi édességet.

A három korosztályból a legjobbakat megajándékozta a szervezet. Ezt követően a házinyulaké és a kézműveskedésé lett a főszerep.

A progra egy 7 km-es túrával folytatódott Tóth Szabolccsal, aki az övezet közepéről elvezette az érdeklődők szép számú csapatát a Fehérkő-kilátóhoz, közben elsétáltak a panoráma terasz mellett, keresztezték a Kata-réti patakot, majd a Baláta patak által elárasztott mocsaras rész után következett a kilátó. Ezalatt Szabolcs válaszolt a környezettel kapcsolatban felmerülő kérdésekre, és gomba-gyorstalpalót is kaptak tőle a túrázók, a mátrai állatvilág és növényvilág, illetve terep- és tájismereti tudásánák egy részét a kétórás túra alatt igyekezett átadni mindenkinek.

A hétvégén a programokon résztvevők már a következő programsorozat részleteiről érdeklődtek Bere Károlytól, aki egy nappal a húsvéti programok előtt megtartotta az egyesület éves beszámolóját, ahol a tagok támogatásukat fejezték ki az elképzelésekkel kapcsolatban.

2024. 04. 04.