A Kápolnai Tündérkert Óvodában hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a kicsik nevelése során arra, hogy megismertessék velük a bennünket körülvevő élővilágot. Beköszöntött az igazi tavasz, ennek apropóján a tarnamenti falu legkisebbjei öntözőkannát, kislapátot, és virágcserepeket ragadtak, és szüleikkel együtt kertésznek álltak.

Az esemény kapcsán Kecskésné Kerékgyártó Andrea elmondta, hogy az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a természet szeretetére, óvására, a fenntarthatóságra, így gyermekeik számára minden alkalmat kihasználnak, hogy ezt a szemléletet tudatosítsák bennük.

Immáron második alkalommal nyerte el óvodájuk a Zöld Óvoda címet, ehhez próbálnak is hűek maradni. Ennek szellemében számos programot biztosítanak gyermekeik számára, ilyen volt ez a nap is, szebbé, virágosabbá, zöldebbé tették óvodájukat.

Kiemelte, hogy egyik fontos szemléletük ezen kívül az is, hogy amikor lehetőség van, akkor a szülőket is bevonják, hisz a gyerekeken keresztül hozzájuk is el tud jutni ez a fajta szemlélet. Nagy örömükre számos szülő vett részt ezen a megmozduláson, rengeteg virágot, facsemetét, bokrot hoztak amiket közösen ültettek el az óvoda udvarán.

2024. 05. 07.
Kékes Online, Gyetvai Péter
fotó: beküldött