11 nappal ezelőtt tartott sajtótájékoztatót Dr. Tatár László, Gyöngyös fideszes alpolgármestere, melyen 3 kérdést tett fel Vona Gábornak. Kérdéseire azonban eddig semmilyen formában nem érkezett válasz, ezért ma egy újabb sajtótájékoztatón szólította meg a Jobbik elnökét.

Dr. Tatár László felidézte: a június 16-án tartott gyöngyösi sajtótájékoztatóján egy bíróságon zajló jobbikos belviszály kapcsán kérdezte a törvényszék elé beidézett Vona Gábort. A hitelrontási per felperese egy egykori Jobbik-tag, a tanúk és az alperesek is Jobbik-tagok. A szabályszerű idézések ellenére Vona Gábor már két alkalommal nem jelent meg az Egri Törvényszék előtt. Első alkalommal egy jobbikos frakcióelnökségi ülésre, majd egy jobbikos plenáris ülésre hivatkozva maradt távol a bírósági meghallgatásától. A Jobbik sajtóosztálya viszont egyértelműen azt közölte: a Vona Gábor által előadott alibivel ellentétben semmilyen ülés nem volt aznap. Dr. Tatár László szólt arról is, hogy sajtóinformációk szerint a Jobbik elnöke azt kérte: ha mindenképp meg akarja hallgatni a bíróság, akkor a lakóhelye szerint illetékes testület előtt történhessen ez meg, Budapesten.

Az alpolgármester elmondta: a sajtó nyilvánossága előtt 11 nappal ezelőtt arra szeretett volna választ kapni, hogy Vona Gábor hazudott-e a bíróságnak, amikor olyan frakcióelnökségi ülésre hivatkozva maradt távol, mely ülés a saját pártja hivatalos közleménye szerint sem volt. A kérdés óta eltelt 11 nap, Vona Gábor pedig nem válaszolt, bujkál és lapít ebben a kínos bírósági ügyben – fogalmazott Dr. Tatár László. Mint mondta: mindössze egyetlen mondatot kellett volna kimondania a Jobbik elnökének, azt, hogy nem hazudott a bíróságnak. 11 nap alatt Vona Gábor több mint 50 facebook-bejegyzést tett közzé, de erre az egy mondatra sajnos eddig nem futotta tőle – hangsúlyozta. Dr. Tatár László hozzátette: a múltkori három kérdés közül ma csupán az egyiket teszi fel újra:

  • Vona Gábor hamis alibit hazudott a bíróságnak?

Ha Vona Gábornak ezúttal is a lakhelyén lenne praktikusabb vallomást tennie, akkor legközelebb örömmel felteszi újra ezt a kérdést Budapesten is. Addig a gyöngyösiek továbbra is várják válaszát – zárta gyöngyösi sajtótájékoztatóját Dr. Tatár László.

Szerző: KékesOnline