A gyöngyösi választókerület 56 településéből 40-et független polgármester vezet, 15 polgármester tagja valamelyik pártcsaládnak, egy helyen pedig épp polgármestert választanak. Az országgyűlési választások előtt arra kértük a választókerület polgármestereit, hogy röviden összegezzék mennyire elégedettek az elmúlt ciklus eredményeivel és országgyűlési képviseletével, illetve lehetőséget kínáltunk arra is, hogy kifejtsék, melyik képviselőjelölttel képzelik el a településük jövőjét. Aki csak a gyors összegzésre kíváncsi, görgessen a cikk végére, bár ez esetben nem fog találkozni az év eddigi legkeményebb mondataival sem.

Abasár, Dr. Lénártné Benei Anikó, polgármester (független)

Azt mondják, duplán segít, aki időben segít: Horváth László azonnal mellénk állt, mikor néhány évvel ezelőtt Abasárnak komoly ivóvizes gondjai akadtak. Ami azonban még fontosabb, hogy miután a vészhelyzetet sikerült megoldanunk, Horváth László akkor sem feledkezett el a probléma gyökeréről. Az elmúlt évek során, Horváth Lászlóval közösen gondolkodva, együtt munkálkodva sikerült elérnünk, hogy Abasár az elkövetkező egy évben közel 550 millió forintot fordíthat vizes és csapadékvizes problémáinak megoldására, kormányhatározat alapján hazai forrásból és pályázati támogatásból. Ezzel a fejlesztéssel az elkövetkezendő 4-5 évtizedre biztonságos ivóvízellátást biztosítunk, valamint kiépül egy, az élet- és vagyonvédelmet nyújtó komplex csapadékvíz elvezető rendszer a településen.

 

Aldebrő, Wingendorf János, polgármester (Fidesz-KDNP)

Horváth Lászlóval kiváló munkakapcsolatot ápolunk, rengeteget segített az elmúlt években, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az elnyert támogatási források. Végre megoldódik a településen a csapadékvíz-elvezetés problémája, a templomunk is megújul, műfüves sportpálya épült és történelmi emlékparkot alakítottunk ki a településen. Aldebrő fejlődését és elismertségét bizonyítja, hogy egymást követő három évben is sikerült elnyernünk az Egri borvidék legkedveltebb borvidéki települése címét, tavaly pedig Magyarország legkedveltebb borvidéki települése voltunk, valamint Hagyományok-Ízek-Régiók védjeggyel is elismerték erőfeszítéseinket. Bízom abban, hogy a következő 4 évben is Horváth Lászlóval tudjuk folytatni a megkezdett munkát!

 

Balaton, Udzeliné Murányi Enikő, polgármester (független)

Legfontosabb megvalósult fejlesztésünk a 2507. számú út felújítása volt. Ennek köszönhetően Eger és Ózd megközelítése is problémamentessé vált a település lakói számára. Ebben az évben megkezdjük az óvoda felé vezető út felújítását. Jelentős pályázati forrást nyertünk egy helyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, fedett helyi piac kialakítására, valamint az orvosi rendelő és a községháza teljeskörű felújítására is. Horváth László képviselő folyamatosan támogatta az elképzeléseinket, amit nagyon köszönünk neki. Munkája, segítsége folytán ebben a ciklusban több mint 600 millió forint fejlesztési forrást nyertünk el. Emellett számomra igazán tiszteletreméltóak a gyermekvédelem megerősítéséért tett erőfeszítései, a büntető törvénykönyv szigorítása a gyermekek érdekében. Balaton érdeke az, hogy Horváth László maradjon az országgyűlési képviselőnk, hiszen a megkezdett fejlesztések és jövőbeli terveink csakis az ő további támogatásával valósulhatnak meg.

 

Bátor, Derecskei Péter, polgármester (Fidesz-KDNP)

Az állami adósságkonszolidációnak is köszönhetően, önkormányzatunk anyagi helyzete stabil, ezért idén a Béke utcát és a Szabadság teret is leaszfaltozzuk. Horváth László sokat segített a településnek, s a jövőben is számítunk rá! Településünkön fejlesztések indulnak: 51 millió forintból bővítjük a tanösvényt, információs pontot és fogadóépületet alakítunk ki a régi szolgálati lakásból. A beruházások célja a látogatottság növelése, a térség természeti értékeinek megismertetése. Bátor római katolikus temploma homlokzat- és tetőszerkezet-felújítására 35,5 millió forint támogatást nyert az egyház, ez a korszerűsítés is fontos lépés. Azért is támogatom a kormány bevándorlásellenes politikáját, mert ez garantálja hazánk, településünk biztonságát, egyúttal ez teremt lehetőséget a fejlesztésekre.

 

Bekölce, Gálné Mátrai Ágnes, polgármester (független)

Horváth László eddig is mindent megtett Bekölcéért, ezután is erre számítunk tőle! Fontos, hogy megmaradhatott a településen a konyha és az óvoda, korszerűsítettük az orvosi rendelő épületét, megtörtént a gazdasági épületünk tetőcseréje, valamint a korábban közmunkaprogram keretén belül felújított sportöltözőben konditermet alakítottunk ki. Sikerült felújítani az óvoda vizesblokkját és egy hálószobával is bővítettük. Jól működik a mezőgazdasági Start-munkaprogram, a munkahelyek mellett a megtermelt bio zöldségek az önkormányzati konyhára kerülnek. Ezek mind fontos előrelépések. Áprilisban megkezdődik a településen átvezető 0025-ös számú út felújítása, ennek anyagi fedezetét külön köszönöm képviselő Úrnak. Forrást nyertünk a ravatalozó tetejének felújítására, megújul az óvoda és a hivatal épülete, illetve szennyvízhálózati korszerűsítés keretében egy új átemelő szivattyúval is gazdagodik a település. Hamarosan kezdődik az informatikai terem fejlesztése, új laptopokat, tableteket, wifit kapunk. A további fejlődést csak Horváth Lászlóval tudjuk elképzelni!

 

Bélapátfalva, Ferencz Péter, polgármester (független)

Horváth Lászlóval nem csupán munkakapcsolatunk van, hiszen sokáig Bélapátfalván élt, így fiatal korunk jó részét együtt töltöttük, a település életében közösen részt vállalva. Eredmény, hogy korábban sikerült a temető és az apátság számára parkolót építeni, valamint a templomhoz vezető búcsújáró sétányt is megújítani. Szintén fontos lépés, hogy neki köszönhetően Bélapátfalva szabad vállalkozási zóna lett, amely a vállalkozók adóterheit csökkentette. A tanuszoda építése az itt és a környező településeken élő gyermekeket szolgálja, de a lakosság is élvezheti előnyeit. A zöld város projekt megvalósításához szükséges forrás már rendelkezésünkre áll, tavasszal a munkálatok is elkezdődnek. Bízom benne, hogy Horváth László marad a képviselőnk, hiszen az elmúlt négy év a bizonyítéka, hogy az elvégzett munka és a szakmai tudás meghozza a várt eredményeket.

 

Bodony, Kovács István, polgármester (Fidesz-KDNP)

2010-ben 102 millió forint adóssággal vettem át a falut, 2014-re elértük, hogy újra tudtunk pályázatokat benyújtani. Horváth László munkájának is köszönhetően az elmúlt időszakban 140 millió forint értékben nyertünk fejlesztési forrást, sőt, ebből már 41 millió forint a település számláján is van. Végre méltó és modern körülmények között intézhetjük a település és lakosságának ügyeit a megújuló hivatalban, valamint egy új piac is épül. A Biztos Kezdet Gyermekház is komoly segítséget jelent a helyi családoknak, ugyanúgy, mint a kormány családtámogatási intézkedései. Bízom benne, hogy a jövőben is Horváth Lászlóval, az ő elkötelezett munkájának segítségével fejlődhetünk tovább!

 

Bükkszék, Zagyva Ferencné polgármester (független)

Az elmúlt időszakban Bükkszék komoly lehetőségekhez jutott, a település végre dinamikus fejlődési pályára állt. A kamerarendszer fejlesztésével javult a közbiztonság, amely természetesen az idegenforgalom szempontjából is fontos eredmény. Hamarosan megújul az óvodánk, valamint a Rákóczi úti és a Szabadság téri partfal. A Templom út és a József Attila út is felújításra kerül, és bizakodva várjuk a temetőhöz vezető lépcső felújítására vonatkozó pozitív döntést. A bükkszéki bekötőút pedig az állami fenntartású utak fejlesztései között fog megújulni. Köszönöm Horváth László eddigi munkáját, melyet Bükkszék érdekében végzett. Nagy öröm és óriási lehetőség a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térség kezdeményezése, ezzel tovább növelhetjük a vonzerőnket. Horváth Lászlóval közösek a terveink, melyeket csak vele tudunk megvalósítani!

 

Bükkszenterzsébet, Ortó Szilárd, polgármester (független)

Polgármester úr nem kívánt nekünk nyilatkozni.

 

Bükkszentmárton, Liktor Róbert, polgármester (független)

2010 óta abban a megtiszteltetésben van részem, hogy polgármesterként dolgozhatom a településért. Ezen időszak alatt, Horváth László képviselő úrral közösen, számos fejlesztést és beruházást sikerült megvalósítanunk. Számunkra az az egyik legfontosabb eredmény, hogy megújult a 2507-es út. Ezzel egy régi álmunk valósulhatott meg, melyért, a település összes lakója nevében, külön köszönettel tartozom képviselő úrnak. Az említett útszakaszon kívül több belterületi útszakaszunk is új aszfaltburkolatot kapott, mely kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az itt élők életét. Az önkormányzat, pályázati forrásból, kialakított egy falusi vendégházat, melynek köszönhetően plusz bevételhez jutunk. Megújultak továbbá buszváróink, a ravatalozó épülete, új urnafal épült és egy traktort is sikerült beszerezni, mely nagy segítséget jelent a köztereink rendbentartásához. A közfoglalkoztatási program keretén belül, értékteremtő beruházásként, a tavalyi évtől térkőgyártással is foglalkozunk. A legyártott elemek a településünk szebbé tételét szolgálják. Ebben az évben kívül-belül felújítjuk a közösségi házunkat. Ezen felül pályázatot nyújtottunk be térfigyelő kamerarendszer kiépítésére, kültéri utcabútorok és kandeláberek beszerzésére, mellyel még élhetőbbé válik Bükkszentmárton. A jövőt továbbra is Horváth Lászlóval képzelem el, hiszen szemmel látható a közös munkánk eredménye.

 

Detk, Pelle Sándor, polgármester (független)

Településünkön az elmúlt időszakban zajlottak fejlesztések, több területen tudtunk újabbat lépni előre. Tavaly sikerült felújítani a sportöltözőket, ezzel javultak a sportolni vágyók körülményei. Településünkön végre megvalósul a szennyvízbekötés, ez minden háztartást érinteni fog, komoly eredménynek tartom ezt a fejlesztést. Szintén fontos lépésnek tartom, hogy megújult a település könyvtára, bővítve ezzel a kulturális lehetőségeket. Kulturális szakemberként nagyra értékelem, hogy a kormány hazahozta a Seuso-kincseket, elindított a várak és kastélyok felújítására vonatkozó fejlesztési programot, és megkapják a méltó támogatást a történelmi emlékhelyek és a történelmi Magyarország területén található nemzeti értékek. Horváth Lászlóval az elmúlt időszakban korrekt munkakapcsolatot alakítottunk, számíthattunk munkájára és támogatására, amikor kéréssel fordultunk hozzá.

 

Domoszló, Paulenka Richárd, polgármester (Fidesz-KDNP)

Számomra hatalmas megtiszteltetés és felelősség, hogy Havelant István örökségét és eredményes munkáját folytathatom. Horváth Lászlótól már a kezdetektől teljes támogatást, tudást és lelki erőt kaptam ehhez a feladathoz. Az elmúlt időszakban megújult a hivatal épülete, a központban sikerült egy igényes pihenőparkot kialakítani, kiépült a kamerarendszer, valamint sportfejlesztések is megvalósultak. Komoly feladatok előtt állunk, hiszen indul a szociális alapszolgáltató központ kialakítása, felújítjuk a Margaréta óvodát, amely bölcsődei szolgáltatással is bővül és piactér is létrejön. Az egészségház és az iskola energetikai fejlesztése folyamatban van, a mezőgazdasági utak és vízelvezető árkok karbantartásához is vehetünk traktort. Sikerült támogatást nyerni a Petőfi út alsó szakaszára és a Jókai utca felújítására is, valamint a Domoszló-Markaz közötti útszakasz is teljesen új aszfaltszőnyeget fog kapni, már a tervezési munkák zajlanak, 2018 nyarán indul az útfelújítás. Horváth László az az ember, aki méltó és alkalmas a közösen megkezdett munka folytatására.

 

Egerbocs, Szecskó Béla, polgármester (független)

Mindenkinek el kell mennie szavazni azért, hogy egy jövőbeli eredményért senki ne okolhasson mást!

 

 

 

Egercsehi, Kovács András, polgármester (független)

Mióta polgármesterként dolgozhatom a településért, kiváló kapcsolatot sikerült kialakítanom Horváth Lászlóval. Azt gondolom, hogy egy szavahihető, becsületes ember, aki fölöslegesen soha nem ígér semmit. Amit viszont vállal és mond, azt mindig be is tartja! Az elmúlt időszakban, közös erőfeszítéseinknek köszönhetően, megszabadítottuk az önkormányzatunkat az adósságok terhétől, belterületi utak újultak meg, sikerült támogatási forrást szerezni az egészségház, az iskola, a polgármesteri hivatal felújítására. Hamarosan új műfüves pályával gazdagodik az iskolaudvarunk, valamint a temetőbe vezető utunk is új aszfaltszőnyeget kap. Továbbra is bízom Horváth László támogatásában, annak érdekében, hogy a megkezdett munkát tovább tudjuk folytatni.

 

Erdőkövesd, Gombás Dezsőné Zita, polgármester (Fidesz-KDNP)

Horváth László Erdőkövesd barátja és segítője. 2010-ben ismertem meg, s az első megbeszélésünk alkalmával egyetértettünk abban, hogy változásra van szükség, hiszen a településen nagyon kevés fejlesztés valósult meg addig. Azóta mindenben segíti munkájával településünket, s ő is számíthat a mi segítségünkre. Erdőkövesden mára jelentősen csökkent a munkanélküliek száma, megújult a faluközpont és a templomunk is, az óvodában kicseréltük a nyílászárókat, befejeződött a ravatalozó felújítása. Nyertes pályázatokkal büszkélkedhetünk a csapadékvíz elvezetésére, a szennyvízhálózatra, az ivóvízbázis felújítására, az orvosi rendelő és a közösségi ház modernizálására. Azóta fejlődik a település, amióta Horváth László a mi országgyűlési képviselőnk, ezért a jövőben is így, vele szeretnénk folytatni!

 

Fedémes, Válóczi István, polgármester (független)

Mindig számíthatunk Horváth László segítségére, ha elfoglaltságai miatt személyesen nem jut el településünkre, akkor is talál módot arra, hogy egyeztessünk. Volt, hogy a Parlamentben fogadott minket. Köszönjük, hogy segített a szennyvízpályázatunkban, rég várt, közel 100 millió forintos beruházás kezdődik a településen. Közös munkánk eredményeként az elmúlt években sikerült felújítanunk a művelődési házat, az iskolaépületben kicseréltük a járólapot, megújult a községháza is, valamit több belterületi út, játszótérre és egy új útszakasz építésére pedig 10 millió forintot fordíthattunk. Csak Horváth Lászlóval tudjuk elképzelni a jövőbeli munkát.

 

Feldebrő, Gecse Mihály, polgármester (független)

Feldebrő életében nagy eredmény, hogy sikerült felújítani a kultúrházat, számos belterületi útszakasz megújult, mint például az Ady, a Lukács, a Damjanich, vagy a Táncsics utca. Nagy lépés az is, hogy az óvoda felújítására is forrást nyertünk, új egészségház épül, a Tarna-menti kerékpárút is átszeli majd településünket, illetve járdaszakaszok is megújulnak a Kossuth út mindkét oldalán. Feldebrő egy szép, csendes, jól megközelíthető község, mely a közelmúltban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseknek köszönhetően úgy gondolom, még inkább élhetőbb, szerethetőbb kis faluvá válik. Horváth László munkájával maximálisan elégedett vagyok, bármikor elérhető, bármiben kértem közbenjárását, mindig segített a településen. Eredményeink szemmel láthatóak, a további fejlődés záloga pedig Horváth László munkája!

 

Gyöngyös, Hiesz György, polgármester (független)

Az elmúlt hetekben rengetegen kérdezték tőlem, hogy kit ajánlok az országgyűlési választás helyi jelöltjei közül. Tudom, hogy sokan adnak a véleményemre, ezért is esik rosszul, ha minden igyekezetem és óvatosságom ellenére a sajtóban nem az eredeti szándékom szerint és nem az általam fontosnak vélt hangsúlyokkal, félrevezető módon idézik mondataimat. Az esélylatolgatásnál sokkal fontosabbnak tartom a város érdekét, azt, hogy Gyöngyösnek olyan képviselője legyen, aki valóban a térségért kíván dolgozni. Én továbbra is kitartok korábbi ígéreteim mellett: baloldali és szociáldemokrata maradok, és bárki is képviselje a várost az Országgyűlésben, együtt fogok vele dolgozni Gyöngyös és a térség sikeréért. Arra kérek mindenkit, hogy éljen demokratikus jogával, és menjen el szavazni április 8-án.

 

Gyöngyöspata, Hevér Lászlóné, polgármester (Fidesz-KDNP)

2014-ben folyamatban lévő beruházások és beadott pályázatok híján nehéz helyzetben vettük át a települést. Két évünk a lehetőségek kiaknázásával, valamint a pályázatok készítésével telt. 2017-ben munkánkat már siker koronázta, jöttek a pozitív pályázati döntések. Megújul az iskola és tornacsarnok épülete, korszerűbb, tágasabb helyen működik majd az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás és az étkeztetés. Jelentős forrást nyertünk bölcsőde létesítésére is, felújítjuk a polgármesteri hivatalt és a művelődési ház épületét, a történelmi pincesoron pedig turisztikai fejlesztés indul. Hamarosan kezdődik a Táncsics úton a partfal megerősítése, valamint a műemléki templomunk teljes körű felújítása is megvalósulhat. Hamarosan kezdődnek a Szűcsi-Gyöngyöspata útszakasz kivitelezési munkálatai. Köszönjük Horváth László lelkiismeretes munkáját, a fejlődés magáért beszél. Bízom abban, hogy a közösen megkezdett munkát vele tudjuk tovább folytatni!

 

Gyöngyösoroszi, Vernyihel Lívia, polgármester (független)

Az április 8-ai, mint minden választás – legyen az uniós, országos vagy helyi – igen fontos. Lényeges, hogy mindenki menjen el szavazni. Harmadik ciklusomat töltöm független polgármesterként, így a lakosokat a véleményalkotásukban nem kívánom befolyásolni.

 

 

Gyöngyössolymos, Nyilasiné Nádudvari Zsuzsa, polgármester (független)

A választásnak óriási tétje van, ezért mindenkit arra buzdítok, hogy menjen és éljen szavazati jogával! Ezen az ország jövője múlik. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott: a tét az, hogy Magyarország megmaradhat-e magyar országnak, hogy a gyermekeinket itthon tudjuk-e tartani, hogy megtalálják-e itthon a számításukat. A térségben megszűnt a munkanélküliség, már nem vagyunk szociálisan hátrányos helyzetű település. Nem csak a nagyvállalatok, hanem a gazdálkodók is munkahelyeket teremtenek. A településünk több pályázatot is nyert, például tornateremre, s az összes intézményünket sikerült energetikailag felújítani, az infrastruktúrát fejleszteni. Független polgármester vagyok, egyforma eséllyel fogadok mindenkit, de tudjuk, kinek köszönhetünk sokat. A település lakói elégedettek.

 

Gyöngyöstarján, Nagy Károly, polgármester (független)

Az elmúlt időszakban Horváth László képviselő hathatós segítségével komoly eredményeket értünk el, megújult a gyermekétkeztetést szolgáló főzőkonyhánk, heteken belül megkezdődik a védőnői szolgálat fejlesztése, a Petőfi utca egy szakasza is biztonságosabbá válik. A legnagyobb munkával járó felújítás is kezdődik: az iskola, a művelődési ház, a hivatal energetikai korszerűsítése során ki tudjuk cserélni a nyílászárókat, szigetelni az épületet és korszerűsíteni a fűtést. Az iskola belső felújítására is 54 millió forint áll rendelkezésünkre az intézményfenntartó sikeres pályázatának köszönhetően. Az eddig megvalósult pályázatok is bizonyítják, hogy Horváth László képviselő úr személye a garancia a további fejlődésre. Csak vele tudjuk elképzelni a jövőbeli munkát!

 

Halmajugra, Somodi Tiborné, polgármester (független)

Polgármester asszonyt sajnos nem sikerült elérnünk telefonon.

 

Hevesaranyos, Dorkó Csaba, polgármester (független)

A polgármester úr nem kívánt nekünk nyilatkozni.

 

Ivád, Valyon László, polgármester (Fidesz-KDNP)

Horváth Lászlót régóta ismerem, ha a településnek szüksége volt rá, mindig mellettünk állt. Szívén viseli a térség és Ivád sorsát, szakmaisága és tapasztalata záloga a további fejlődésnek. Én csak vele tudom elképzelni a jövőt. Településünk a közös munkának köszönhetően komoly eredményeket ért el, 2015-ben megszépült az óvoda, otthonos, családias légkört tudtunk teremteni, más településekről is ide hozzák a gyermekeket. Falugondnoki szolgálatot alakítottunk ki. 2016-ban, egy pályázatnak köszönhetően, új autóbuszt tudtunk vásárolni. Megoldott a közétkeztetés az idősek részére, a gyermekek a nyári szünetben is ingyen étkeznek, és szociális tűzifa-támogatást is minden évben kaptunk. A közfoglalkoztatás azoknak is lehetőséget biztosít a munkára, akik nem tudnak más településen dolgozni. Bízunk Horváth Lászlóban, ő évek óta a település mellett áll. Hiszek abban, hogy munkája által a jövőben is fejlődni fog Ivád!

 

Istenmezeje, Nagy Péter, polgármester (független)

(Meg szerettük volna őrizni az interjú hangulatát, illetve a szalonképes, helyettesítésre alkalmas szavakat sem találtuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy a telefonos nyilatkozatot szó szerint, a csúnya szavakat kipontozva közöljük – a szerk.)

A politikusokat csak a pénz és a hatalom érdekli. Most az ikszért kinyalják a s****nket, de utána lesza***k minket, mert mi, emberek nem számítunk. Addig dolgoztatnak minket, míg megdöglünk. Mindent 46-szor ellopnak, mi mindenképpen veszítünk. Itt csak kiválasztott, polihisztorok és strómanok érvényesülhetnek. Mi beikszejük őket, ők meg kiikszelnek minket. Jelenleg nincs olyan párt, akire szívesen rábíznám az ország vezetését. Itt minden arról szól, hogy ki a legnagyobb g***, undorító, amit művelnek, olyan, mint egy rossz pornó. Szegény Magyarország! 600 éve szívunk.

Vasárnap mindenki szavazzon a józan esze szerint! Mi itt, Istenmezején, a halál f**** után egy méterrel nem számítunk, és ez a vidék legnagyobb részére igaz. Az a település, ahol nem kormányközeli a vezetés, az hátrányos helyzetbe kerül. Én független vagyok, emberi módon bánok mindenkivel, mindenkinek megadom a tiszteletet. Ma Magyarországon pillanatok alatt kereshet valaki százmilliárdokat, más meg verítékkel sem tud összerakni pár százezer forintot. A szavazást kötelezővé tenném, mindenki vállalja a döntéséért a felelősséget! Aki nem teszi, az jellemtelen. Én vállalom a tetteimért a felelősséget, egy kis településen nincs is más lehetőség. Ha megígérek valamit és nem tartom be, megkérdezik az utcán.

 

Kál, Morvai János, polgármester (független)

Amióta Horváth László képvisel minket, azóta lényegesen több támogatási forrásban részesül a település. Az elmúlt időszakban sikerült felújítni az óvodánkat, az idősek napközi otthonát, az orvosi rendelőt. Belterületi útjaink is megújultak, térfigyelő kamerarendszert építettünk ki, valamint a településünk műfüves focipályával is gazdagodott. Folyamatban van egy ipari park és egy fedett helyi piac kialakítása, új aszfaltburkolatot kap az Arany János és a Tábor utca, valamint a Tarna-menti kerékpárút is át fog haladni településünkön. Képviselő úrral közös munkánk eredményei már most is szemmel láthatóak, viszont vannak még további terveink és céljaink. Ezen célok eléréséhez nélkülözhetetlennek tartom Horváth László munkáját. Bízom benne, hogy a jövőben is Horváth László képviseli majd a településünket és az itt élő embereket.

 

Kápolna, Dr. Berecz Kálmán, polgármester (független)

2006 óta vagyok polgármester, 2010 óta dolgozom együtt Horváth Lászlóval. Van összehasonlítási alapom a korábbi és a mostani rendszerrel. A kormány fejlesztéspolitikai döntéseinek köszönhetően végre a kistelepülések is felkerültek a térképre. Azt látjuk, és hisszük is, hogy a vidéki emberek problémáit meghallgatják, és ebben mindig is partnerünk volt Horváth László. Infrastrukturális szinten a település jó helyzetben van, viszont a 2010 előtti évek szűkös fejlesztési forrásai miatt rengeteg tennivalónk van még a községben. Az új pályázatok segítségével ezek közül sok problémát tudunk megoldani. Fejleszthetjük intézményeinket, az óvoda felújítása és a bölcsődei szolgáltatás, az iskola fejlesztése és az étkező, valamint a konyhafejlesztés is megvalósul. A Tarna-menti kerékpárút épülésének köszönhetően Kápolnán sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés. A Tarna medrének kotrása, tisztítása nagy eredmény, korábban gyakran elöntött minket a víz. Bízom benne, hogy a mostani kormányzat és Horváth László tovább tudja folytatni a munkát!

 

Kisfüzes, Menyhárt Balázs, polgármester (független)

Horváth László olyan ember, aki megtartja a szavát, amit megígér, az úgy is lesz. A képviselőnk sokat tesz a térségért, keményen dolgozik, hogy minél több fejlesztés valósulhasson meg. Nyertes pályázatunk van a községháza, benne az orvosi rendelő felújítására, valamint hatalmas eredmény, hogy a Kisfüzes-Pétervására közötti út megújul. A közös munkánk gördülékeny, számos tervünk, projektötletünk is van a jövőre nézve. A kormány Digitális Jólét programjának köszönhetően a településen már van térerő és a szélessávú internet kiépítése is megkezdődött. A folytatáshoz Horváth Lászlóra szavazok, a település további fejlődése csak vele képzelhető el!

 

Kisnána, Paulenka László, polgármester (független)

Településünk életében komoly fejlődést jelentenek az elmúlt időszakban elnyert pályázatok és a beérkező támogatások. Ennek köszönhetően megvalósul az iskola energetikai korszerűsítése és az óvoda is teljes körű felújításon megy keresztül. Konyhafelújítás is folyamatban van, valamint az orvosi rendelőnk is új szigetelést és nyílászárokat kap. A falunapunkra is sikerült támogatást kapni, valamint az emlékparkot is felújítottuk. Néhány belterületi útszakaszunkat és gyalogos hidainkat is rendbe tettük az elmúlt időszakban. Nagyon fontosnak tartom, hogy Horváth Lászlónak sikerült kiharcolnia a településünkön áthaladó közút felújítását, de az iskola támogatási forrásainak megszerzéséért is aktívan közreműködött. Kiemelném még, hogy magánberuházásként napelempark létesül, valamint a Tarnóca Kőbánya 500 millió forintos támogatással növelheti a termelését. Köszönöm szépen Horváth László hathatós támogatását, további céljaink eléréséhez is nélkülözhetetlennek tartom a vele való közös munkát. Bízom benne, hogy a jövőben is Horváth László lesz a képviselőnk!

 

Kompolt, Balázs Zoltán, polgármester (független)

Már 8 éve együtt dolgozunk Horváth Lászlóval, ez idő alatt szinte minden utunkat sikerült rendbetenni. Jelentős, 4,2 milliárd forint értékben vízügyi beruházás valósult meg, mely az egész Tarna-mentét érintette. Településünk lelkét az oktatás, a sport és a fiatalság adja. Mindezek fejlesztésében szintén partner volt Horváth László. Sikerült megépítenünk az új óvodánkat, műfüves sportpályát adtunk át, s Heves megye legnagyobb értékű iskolafejlesztése valósul meg nálunk. Felzárkóztatási programok, képzések, egészségügyi szűrőprogramok indultak, az iskola előtt pedig ‘56-os emlékművet állítottunk és pihenőparkot alakítottunk ki. A képviselő úrral jó munkakapcsolatot ápolunk, természetesen a továbbiakban is szeretnék vele együtt dolgozni! Kompolton szemmel látható eredménye van Horváth László munkájának!

 

Markaz, Potoczki László, polgármester (független)
Polgármester úr nem kívánt nyilatkozni nekünk.

 

Mátraballa, Dudás Róbert, a Jobbik regionális igazgatója, polgármester (Jobbik)

Fontos, hogy az emberek a választásokon, állampolgári jogukkal élve, megfelelő számban vegyenek részt. Jómagam Vona Gábor mellett állok ki, akit személyesen is ismerek. A térségnek végre szüksége van egy tenni akaró képviselőre. A kormánypárti újságok hazugságokkal vannak tele, ezekkel akarják megfogni a választókat. Soha nem látott aljas kampány zajlik lejáratásokkal, hazugságokkal. A plakátjainkat megrongálják. Van, aki nem tud tisztességesen játszani. Demokrácia van, a választók döntenek!

 

Mátraderecske – Forgó Gábor, polgármester (Fidesz-KDNP)

2010 óta dolgozunk együtt Horváth Lászlóval a településért, mindig számíthatunk rá, bármilyen üggyel keressük meg, számára minden mátraderecskei fontos. Nagy siker a település életében a Mofetta fejlődése, ő is saját gyermekeként tekint rá, a kezdetektől segíti. Közös eredmény, hogy az Almáskút-patak mederépítése megvalósult, a templom, az óvoda, a régi iskola, a civil ház, a rendelő és az önkormányzati utak felújítása is megtörtént. A csapadékvízhálózat fejlesztése folyamatban van, mint ahogy az önkormányzati épület, a konyha és az új iskola felújítása is, a Leiernél pedig 2 milliárdos beruházás kezdődik, melynek köszönhetően új munkahelyek is létesülnek. Bízom benne, hogy a megkezdett munkát továbbra is Horváth Lászlóval tudjuk folytatni.

 

Mátraszentimre, Stuller András, polgármester (független)

Büszkék vagyunk arra, hogy Mátraszentimre a 40. leglátogatottabb település Magyarországon. Az elmúlt időszak fejlesztéseinek is köszönhető, hogy a vendégéjszakák száma jelentősen nőtt a településen. Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy átvállalta Mátraszentimre felhalmozott adósságát, ezzel jelentősen csökkentették az önkormányzat terheit. A miénk az ország legkisebb önkormányzati fenntartású iskolája, melynek finanszírozása Horváth Lászlónak köszönhetően számottevően javult. Templomfejlesztésre is komoly összeget nyertünk. Terveink között szerepel, hogy a kihasználatlanul álló, volt vállalati üdülőben önkormányzati bérlakásokat alakítunk ki, amivel még több munkavállalót tudnánk helyben tartani. Köszönjük, hogy Horváth László képviselő úr kezdeményezésére megoldódik a térség egyik legfőbb problémája, a sérülékeny légvezetékek cseréje, ezáltal javul a hozzánk látogató turisták biztonsága. Bízunk abban, hogy a jövőben is a képviselő úrral folytathatjuk a megkezdett munkát és segítségével megújulhatnak bekötőútjaink is.

 

Mikófalva, Fónagy Gergely, polgármester (független)

2014-ben azt a célt tűztük ki, hogy minél több pályázati forrást vonjunk be a helyi fejlesztésekbe, ebben Horváth László munkája sokat segített. Megújult a ravatalozónk, bővült a kovácsműhely kiállítása is. Fontosak számunkra a palóc hagyományok, de a megújulás is, Horváth László szerepe mindkettőben nélkülözhetetlen. Jelenleg is rendelkezünk megnyert pályázatokkal, a fejlesztések hamarosan folytatódnak: új aszfaltburkolatot kap a Bocskai és a Lehel utca, illetve a közösségi ház energetikai korszerűsítése is megvalósul. Számos tervünk van még, ezekben is számítunk képviselő úrra. A bélapátfalvai ipari park fejlesztéséből a mikófalviak is profitálnak, ugyanúgy, mint ahogyan a megépült tanuszoda is segíti az itteni gyermekek egészséges életmódra nevelését. Látom, hogy a térségben minden település fejlődött Horváth László segítőkészsége és munkája által, azt szeretnénk, hogy a jövőben is ő képviseljen bennünket.

 

Mónosbél, Varga Sándorné, polgármester (független)

Horváth László országgyűlési képviselőnk már több választási cikluson keresztül képviseli önkormányzatunk és az itt élők érdekeit. Minden problémánk megoldásában segítségünkre sietett, köszönhetően a vele ápolt közvetlen kapcsolatunknak. Az elmúlt évek alatt, a pályázatok révén településünk fejlődött, s így a saját bevételünket meg tudtuk sokszorozni. Szeretném, és bízom benne, hogy a következő években is Horváth László lesz az országgyűlési képviselőnk, hogy tovább épüljön, szépüljön kis községünk!

 

Nagyvisnyó, Csőgér Bálint, polgármester (Fidesz-KDNP)

Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg településünkön. Horváth Lászlónak köszönhetően maximálisan kiaknáztuk a közfoglalkoztatás kínálta lehetőségeket, amivel munkát és példát is adtunk. Sikerült beszereznünk a település fenntartáshoz szükséges eszközöket, a lapáttól a traktorig mindent. A kormány forrást biztosított számunkra a volt tsz-tanya megvásárlására, ahol képviselő úr javaslatára létrehoztuk a szociális szövetkezetet, amely nemcsak a közfoglalkoztatást válthatja ki, hanem anyagilag is hozzájárulhat Nagyvisnyó költségvetéséhez. Támogatást kaptunk az időjárási viszonyok miatt megrongálódott Patak út helyreállítására, műfüves sportpálya létrehozására és szociális tűzifát is tudtunk biztosítani a rászorulóknak. Megújult az orvosi rendelőnk: új bútorzatot, számítástechnikai eszközöket szereztünk be, valamint egy robogó és egy személyautó vásárlását is meg tudtuk oldani, melyeket a háziorvos használhat a gyorsabb betegellátás érdekében. Sikerült megvásárolnunk 9 zártkerti ingatlant is, ahová homoktövist telepítettünk. Nagyvisnyón komoly eredményeket értünk el, melyben jelentős szerepet vállalt Horváth László. Eddig is számíthattunk a munkájára, ezután is fogunk, csak vele tudjuk elképzelni a folytatást.

 

Pálosvörösmart, Bene-Sinkó Beáta, polgármester (független)

Horváth Lászlót 2014-ben, az Advent a Kékesen rendezvényen hallottam először beszélni. Akkor még nem ismertem őt, de nagyon meghatott a beszéde. Ismeretlenül is úgy éreztem, hogy egy megszólítható ember, így odamentem hozzá és gratuláltam neki. Amikor később Pálosvörösmart polgármestere lettem, felhívott, gratulált és biztosított arról, hogy számíthatok rá a munkám során, ez nagyon jólesett. Azóta többször is segítő kezet nyújtott, amiért hálásak vagyunk neki. Emberségből ötöst érdemel, s ő is számíthat ránk.

 

Parád, Mudriczki József, polgármester (független)

2010-óta dolgozom együtt polgármesterként Horváth László országgyűlési képviselő úrral, legfontosabb eredményeink közé tartozik a Parádfürdői Állami Kórház működésének stabilizálása, az induló iskolafejlesztés, a 24-es út észak-mátrai szakaszának felújítása, a központi konyha felújítása, de megújult a Peres utca, a játszótér, négy buszmegálló, sikerrel zártuk a jubileumi Palócnapokat is. Képviselő úr közreműködésével végre rendeződik a Cifra Istálló és Kocsi Múzeum sorsa. Ezek mind fontos eredmények, viszont Horváth László munkássága és céljai közül mégis kiemelném azt a kezdeményezését, melynek eredményeként a Mátra és a Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válik és ez hosszú távú fejlődést fog jelenteni Parádnak. Horváth László ismeri, érti és érzi az itt élők céljait és nehézségeit, mi pedig tudjuk, hogy Horváth László személye és munkája kell ahhoz, hogy Parád fejlődése folytatódjon!

 

Parádsasvár, Holló Henrik, polgármester (független)

Horváth Lászlót 26 éve ismerem, lelkiismeretes ember, aki mindent megtesz a térség jobb körülményeinek megteremtéséért. Azzal, hogy bezárt az üveggyár, ami hosszú éveken keresztül biztosított munkát és megélhetést a helyieknek, át kellett állnunk az iparról a turisztikára. Köszönöm a képviselő úr segítségét a település turisztikai fejlesztéseiben. Nagy probléma számunkra a sérülékeny légkábel-rendszer. Az, hogy végre elindul a Felső-Mátra földkábelezése, egy az egyben Horváth László érdeme. Tudom, hogy nagyon sokat dolgozott azon, hogy e fejlesztés segítségével biztonságosabbá tegye az itt élők életét. Mivel Parádsasvár is szeretné eredményesebben kihasználni turisztikai vonzerejét a jövőben, szintén fontos tettnek tartom a Horváth László által életre hívott Szövetség a Mátráért Mozgalmat. A Mátra kiemelt turisztikai térséggé nyilvánítása óriási potenciált rejt magában nemcsak Parádsasvár tekintetében, hanem a környező települések vonatkozásában is. Nagy eredmény, hogy a 24-es út parádsasvári szakasza is teljes mértékben új aszfaltszőnyeget kapott. Nemcsak az itt élők életét könnyíti meg az útfejlesztés, hanem a technikai sportoknak is teret biztosít. A felsorolt célok eléréséhez fontos számunkra, hogy Horváth László maradjon az országgyűlési képviselőnk!

 

Pétervására, Eged István, polgármester (Fidesz-KDNP)

2010-ben leültünk Horváth Lászlóval és közösen megfogalmaztuk a város hosszú távú céljait, azóta is ezen az úton haladunk közösen. Járásközpont lettünk, megújítottuk a város szinte összes közintézményét, ami pedig hiányzott, azt megépítettük. A teljesség igénye nélkül: megújult az iskola, az egészségügyi központ, a hivatal, az idősek otthona, épült járásközpont, munkaügyi központ, új tűzoltóőrs és tűzoltóautó is vigyáz ránk. A célok elérésében, Pétervására érdekében mindig számíthattam képviselő úr segítségére és munkájára. Úgy gondolom, hogy Horváth Lászlóval hatékony és eredményes együttműködésünk a legbiztosabb garancia városunk számára. Hajrá, Horváth László!

 

Recsk, Nagy Sándor, polgármester (Jobbik)

Nem buzdítok, nem agitálok, válasszon mindenki a saját belátása szerint! Várom már, hogy ennek a hétnek vége legyen, és építő munka induljon el. Én azt sem bánom, ha 68 féle színű ember tolja a szekeret, mert ami most megy, az nem jó az országnak. 2008 óta a Jobbik tagja vagyok, Vona Gábort támogatom. Átéltem a párt válságát és hiszem, hogy jó irányba fordult a Jobbik ideológiája, levetkőzték a szélsőjobb, náci jelzőket.

 

Sirok, Tuza Gábor, polgármester (Fidesz-KDNP)

1996 óta ismerem Horváth Lászlót, az évek során nemcsak munkakapcsolat, hanem barátság is szövődött köztünk. Egyenes, nyílt, korrekt és őszinte ember. Nemcsak Sirokkal, hanem más településsel kapcsolatban is azt tapasztalom, mindent megtesz a fejlődés érdekében. Felsorolni is nehéz, mennyi minden újult, újul és épül meg Sirokban: orvosi, fogorvosi rendelő, buszmegállók, napelemek, községháza, új tanösvény, óvodafelújítás, új piac, kerékpárút, iskolai napközi épülete, mini hőerőmű épül, traktor, csapadékvíz-elvezetés, a kútvölgyi színpad, új polgárőr autó, az iskola nyílászárócseréje, a motel, az óvodai csoportszobák felújítása, informatikai-, kamera és ivóvízhálózat, új járdaszakaszok, új sportpark. Nem teljes a felsorolás… Le a kalappal Horváth László munkabírása előtt. Rengeteget fejlődött Sirok, persze, van még dolgunk, épp ezért kizárólag vele tudom elképzelni a jövőbeli munkát.

 

Szajla, Vincze Imréné, polgármester (független)

Településünk az elmúlt időszakban nagyot lépett előre, komoly eredményeket értünk el, mely Horváth László munkájának és erőfeszítéseinek is köszönhető. Elvégzett feladatokról is beszámolhatok, de folyamatban lévő fejlesztéseink is vannak. Első világháborús emlékművet újíthattunk fel a temetőben, ’56-os emlékművet építhettünk, minden évben szociális tűzifát oszthattunk. Megújultak az orvosi rendelőink, kiépült a mobiltorony és az optikai kábel, megvalósult az óvoda fűtésének korszerűsítése, útszakaszok és járdák újultak meg, buszvárók épültek, sikeresen működik a közfoglalkoztatás és a tanoda is. Hamarosan indul a csapadékvíz-elvezetési és árvízi védekezést segítő fejlesztés, megújul a Táncsics úti járda a postától, a templomfeljáró kőtámfalát helyreállítjuk, valamit turisztikai tanösvény kialakítására is kaptunk támogatást. Ezek nagy eredmények, Horváth László már bizonyított, vele szeretnénk folytatni a megkezdett munkát. Partnerünk mindenben, folyamatosan figyelemmel kíséri Szajla fejlődését. Horváth László olyan ember, aki figyel ránk és érdekli az itt élők sorsa. Több rendezvényünkre ellátogatott, jelen volt a tájházunk felavatásán és az Attila-napon is.

 

Szentdomonkos, Kovács Zoltán, polgármester (független)

Köszönettel tartozunk Horváth László képviselő úrnak, az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg a településen. Nagy eredmény az is, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők valódi értéket teremtenek a munkájukkal. Szentdomonkos egy igazi ékszerdoboz, amely az elmúlt időszakban tovább csinosodott, hiszen majd 2,5 km hosszan járdát aszfaltoztunk, a Ságvári úton is új burkolat készült és a Hóstya út felújítása is hamarosan megkezdődik. A közfoglalkoztatás keretében kamerarendszert építhettünk ki, kicseréltük a temető kerítését. A legnagyobb segítség az a pályázat volt, melyet az orvosi rendelőre nyertünk. 17 millió forintból újulhat meg, már folyamatban van, s akadálymentes lesz, hogy könnyebben elérjék a gyermekesek, idősek. Bízom abban, hogy a csapadékvíz-elvezetésre benyújtott pályázatunk is pozitív elbírálásban részesül. Horváth László munkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően épülünk és szépülünk, csak vele tudjuk elképzelni a jövőbeli munkát!

 

Szilvásvárad, Szaniszló László, polgármester (független)

Szilvásvárad az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az itt élők látják ezeket a fejlesztéseket, tudják, hogy a beruházások nagyban hozzájárulnak az ingatlanok viszonylag magas értékéhez, a kiemelkedő közbiztonsághoz. Zajlik a patakmeder árvízvédelmi rekonstrukciója, elkezdődött a régi hivatal felújítása, a rekortán sportpálya építése, a Szalajka Rendezvénytér és Játszótér létrehozása, a térfigyelő kamerarendszer fejlesztése. Napirenden van traktorbeszerzés, leállósáv- és járdaépítés, járdafelújítás is. Az elért eredményeket nagyban annak köszönhetjük, hogy rendkívül hatékony a kapcsolat az önkormányzat és az országgyűlési képviselő között, Horváth László pedig maximálisan és eredményesen képviseli a település érdekeit.

 

Szúcs – a település polgármestert is választ, jelenleg nincs polgármester.

 

Tarnalelesz, Kovács Béla, polgármester (Fidesz-KDNP)

2010 óta dolgozom együtt Horváth Lászlóvel: szavahihető ember, sohasem csalódtam benne, s mindig, mindenben számíthattam rá. Munkájának köszönhetően soha nem látott fejlődésen ment át Tarnalelesz. Felsorolni is kihívás, annyi fejlesztésünk volt az elmúlt 4 évben: térfigyelő kamerák, orvosi rendelő, védőnői szolgálat, háziorvosi, fogorvosi ellátás, vízvédelmi rendszer, konyha, művelődési ház, könyvtár, könyvtári eszközök, óvodafelújítás, útburkolatok, közfoglalkoztatás támogatása, ravatalozó, aprítéktároló, fedett színpad, buszmegálló, járda, térkövezés, kazánház-felújítás, gyermekétkeztetés… Egy szó, mint száz: számíthatunk rá, s ő is számíthat ránk. A jövőben is csak vele tudjuk elképzelni a közös munkát.

 

Tarnaszentmária, Czipó István László, polgármester (független)

Független polgármesterként azt mondom, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert ez egyfajta állampolgári kötelesség!

 

 

 

Terpes, Zvaráné Béres Mária, polgármester (független)

Településünk 2015-ben nyert egy falubuszt, mely nagy segítség számunkra. Horváth László nagyon szimpatikus egyéniség, nyugodt, higgadt ember. Számos tervünk van a jövőre vonatkozóan, melyben szintén számítunk Horváth Lászlóra. A régi templomunkban szeretnénk egy hely- és egyháztörténeti kiállítást berendezni. Régi vágyunk a szennyvízelvezetés megoldása, illetve, hogy létrehozzunk egy szolgáltatóházat, ahol a rászorulóknak tudnánk segítséget nyújtani, például a mosásban. Szintén a jövőre vonatkozó tervünk a 3 kőkeresztünk felújítása, illetve egy víztárazó építése, mely a legnagyobb lenne az országban és melynek már a tervei is készen vannak. Az itt élő családoknak nagy segítség az iskolakezdési támogatás, s az azt igénylőknek tűzifát is tudtunk adni télire. A közmunka programban három fő dolgozik nálunk, s szerencsére sokan találtak már munkát a környéken. A kormány programjának köszönhetően a településünkön élő 3 év alatti gyermekek 2 hetente élelmiszercsomagot kapnak. Fontos, hogy az iskolás korú gyermekek igénybe vehetik a szajlai tanoda szolgáltatásait. Önkormányzatunk korábban nem halmozott fel adósságot, így a kormány az adósságrendezésben részt nem vett településeknek nyújtott támogatásából oldottuk meg a Petőfi utca árokburkolatát és tereprendezését, valamint a ravatalozó felújítását, egy urnafal és egy új kapu építését.

 

Tófalu, Ignácz Szabolcs, polgármester (független)

A kormány gazdaságpolitikájának és önkormányzatunk szigorú gazdálkodásának köszönhetően az elmúlt időszakban sikerült rendezni a település tartozásait. Legalább 40 éve ugyanolyan állapotban van az önkormányzati hivatal épülete, nagyon örülök hogy sikerült végre forrást találni arra, hogy energetikailag felújíthassuk. A Tarna-menti kerékpárút megépítésével a jövőben növekszik a gyalogos és a kerékpáros biztonság. A településünkön a Start-munkaprogramban elért eredményeinkre nagyon büszke vagyok. 2015 óta zajlik a településen ez a foglalkoztatási forma, ennek köszönhetően 15 embernek tudunk munkát adni, az itt megtermelt zöldségek és gyümölcsök az étkeztetésben is kulcsszerepet játszanak. Horváth László egy közvetlen és segítőkész ember, nagy szociális érzékenységgel. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Munkakapcsolatunk Horváth Lászlóval a későbbiek során is gyümölcsöző lesz, bízom benne, hogy a jövőben is ő lesz a képviselőnk!

 

Váraszó, Vincze Ferenc, polgármester (független)

Születésem óta itt élek, tősgyökeres váraszói vagyok. Mindig fontos volt számomra a település, az, hogy tehessek érte. Elnyert pályázataink bizonyítják, hogy a fejlődés útjára álltunk: a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő felújítása idén indul, s a Kossuth utca elejét is megújítjuk, erre is kaptunk támogatást, mindez hatalmas segítség nekünk. A kormány által elindított közfoglalkoztatási programban több kisebb beruházást valósítottunk meg, a gyaloghidak cseréjét, a temető egyik lépcsősorának elkészítését, illetve az óvoda raktárának tetőcseréjét is. A közfoglalkoztatottak számára szervezett képzésben többen részt vesznek Váraszóról is, ami szintén előrelépés. Horváth Lászlóval gördülékenyen megy a közös munka, kéréseinkre mindig odafigyel, állja a szavát. Sok sikert kívánok képviselő úrnak a megmérettetésen. Amennyiben ő nyeri el a választók bizalmát, biztos vagyok benne, hogy tovább folytatódik a jó kapcsolatunk és mindent megtesz Váraszó fejlődéséért.

 

Verpelét, Farkas Sándor, polgármester (Fidesz-KDNP)

Verpeléten az elmúlt időszakban folyamatos a fejlődés. Gyönyörűen megújult az egészségház és az idősek otthona is. A kormányzat döntése értelmében új vásárteret alakítunk ki, döntés született a könyvtár felújításáról is. Átalakul a buszforduló, a központi konyha korszerűsödik, hamarosan újra lesz bölcsődénk. Megújul a Lehel és a Kapás utca burkolata, valamint Sirok és Kál felé is kerékpárút épül. Verpelét 1 milliárd forintból fejlődik tovább, a fent említett fejlesztésekre már meg is érkezett hozzánk a pénz. Az új munkahelyek teremtése mellett a tésztagyár adóbefizetéseiből is további fejlesztéseket tervezünk. Köszönjük Horváth Lászlónak az eddigi segítségét, hogy figyel a településre, rengeteget dolgozik értünk. A következő időszakban is számítunk rá!

 

Vécs, Szlovencsák Attiláné, polgármester (független)

12 éve független polgármester vagyok, az itt élőket nem befolyásolom. Településünk 8 év alatt csak most nyert pályázatot, de még ahhoz sincs meg az aláírt szerződésünk. Szomorú a helyzet. Bízom benne, hogy az emberek jól átgondolják, hová teszik az x-et vasárnap.

 

 

Visonta, Szarvas László, polgármester (független)

2010-ben kezdődtek el a fejlesztések a település életében, ugyanis ekkortól tudtunk pályázati forrásokhoz is hozzáférni. A Bene patak rekonstrukciójával korábbi árvizes problémáink megoldódtak. Megújult a művelődési házunk, számtalan belterületi utunk és járdánk is, szelektív szemeteskukákat kapott minden háztartás. Horváth László támogatásával sikerült felújítani az egészségházunkat, valamint az óvodánkban is új tornaszoba épül, de neki köszönhetően sikerült forrást találni az Arany János és a Dózsa György út felújítására. Nagyon örülök annak is, hogy végre újra többségi magyar tulajdonba került a Mátrai Erőmű. Nagyon jó dolog lenne, ha Valaska József visszakerülne az erőmű élére. Nagyra becsülöm Horváth László Mátráért végzett munkáját, hiszen, ha fellendül a turisztika az minket pozitívan érint majd. Együttműködésünk eredménye Horváth Lászlóval kézzel fogható. Bízom benne, hogy továbbra is Horváth László képviseli majd a térségünket!

 

Az álláspontok összegzése igencsak egyértelmű képet mutat: az 50 megszólaló polgármester közül az elmúlt ciklus országgyűlési képviseletével, azaz Horváth László (Fidesz-KDNP) munkájával 42-en voltak elégedettek, 6-en nem foglaltak állást, 2-en elégedetlenek voltak. A jövőre vonatkozóan 39-en azt is kinyilvánították, hogy a közös munkát Horváth Lászlóval képzelik el, 2-en pedig Vona Gábor (Jobbik) mellé teszik a voksukat.

Szerző: Kékes Online

Fotó: internet

2018. április 7.