550 millió forint hazai forrásból megújult a bükkszéki bekötő út közel 5 kilométeres szakasza. A beruházást a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KM Építő Kft. készítette el.

A munkálatok idén április 3-án kezdődtek el. A beruházás során a kivitelező Bükkszék belterületi szakaszán kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, új kiegyenlítő aszfaltréteg és új kopóréteg terítéséről, illetve 3 híd, a Büllszélű-patak híd, a Császár-patak híd, a Kígyós-patak hídfelújításáról gondoskodott. A külterületi szakaszokon hideg remix technológiával újította fel a burkolatot, valamint plusz két réteg aszfaltot épített be. A teljes szakaszon új tartós burkolati jeleket festett fel, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodott. A teljes szakaszon kitisztították az árkot és új padka készült.

A szerdai, ünnepélyes átadáson a vendégeket Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere köszöntötte, majd beszédet mondott Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta: a település térségünk egyik ékköve, komoly turisztikai vonzerőt jelent. A helyiek jogos igénye mellett ezért is fontos, hogy 550 millió forint hazai forrásból, közel 5 km hosszan, mindkét irányba megújult a bükkszéki bekötőút, belterületi főút.

A rendezvényen Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője ismertette a beruházás részleteit.

 

2018. október 25.

Kékes Online

Fotó: Czímer Tamás