Döntetlennel kezdte újabb NB III-as időszakát a Gyöngyösi AK labdarúgó-csapata. Az edzőként Labancz Róbert vezette gárda két év megyei bajnokságban eltöltött időszakot követően szerepel ismét a sportág harmadik vonalában. A Jászberény ellen 2–0-ás előnyről hullajtott pontokat (2–2) a mátraaljai gárda.

– Emlékszik még, hogy mit érzett az első, majd a második gól után?

– Boldogságot – adott gyors választ Laurinyecz Ákos, a gyöngyösiek két gólt szerző 25 éves csatára. – Ezért igazoltam vissza a GYAK-hoz, hogy gólokkal segítsem a célok elérését. Emellett persze azzal is tisztában voltunk, hogy óriási hiba lenne a túlzott elbizakodottság, a Jászberény ugyanis rendkívül veszélyes ellenfél. Tudtam, hogy nem lefutott még a mérkőzés.

– A jászságiak végül a 90. percben egyenlítettek. Az akkori csalódottságukat el tudom képzelni, de néhány nap távlatában mennyire tekintik értékesnek az egy pontot?

– A hétfői edzésen kiértékeltük az eseményeket, s már nem fest olyan borús képet a találkozó. A Jászberény vélhetően a mezőny első feléhez tartozik majd, ennek tükrében értékes a pontszerzés. Igyekszünk a pozitívumokra építeni bízva abban, hogy az erényeinket később jobban tudjuk kamatoztatni.

– Az ön bemutatkozása ennek ellenére remekül sikerült!

– Jól alakult a nyári felkészülésünk, frissen és jó formában vártam a bajnoki nyitányt. Labancz Róberttel már 2016-ban is dolgoztam együtt, aki pontosan tisztában van azzal, hogy milyen erényeim vannak, s hogyan tudjuk ez a csapat javára fordítani. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, a csapat és külön-külön a játékosok is felkészülten várták a tétmérkőzéseket.

– Szombaton a Diósgyőri VTK II vendégeként következik az újabb megmérettetés. Miben kell javulni ahhoz, hogy győztesen hagyják el Miskolcot?

– Az első perctől kezdve nyugodtan, és magabiztosan kellene futballozni. Legutóbb azért érezhető volt, hogy a csapat hosszú idő után játszott ismét NB III-as mérkőzést, a drukk és az izgalom olykor nagyobb volt a kelleténél. Csapatként kifejezetten jól működünk, megfelelően bejáratot alapjátékunk van, ami szeretnénk érvényre juttatni. Mindenki pontosan tudja mi a feladata, s ha azt hiba nélkül ellátja, szép reményeink lehetnek.

– Mit gondol, mire lehet képes az idén a GYAK?

– Maradunk a földön, nem kívánunk elrugaszkodni a realitások talajától. A biztos bennmaradás kiharcolásban gondolkodunk, amely kellő alapot szolgáltathat arra, hogy hosszútávon is gyökeret verjünk az NB III-ban.

– A labdarúgó pályán kívül mire jut még ideje?

– Budapesten élek a mennyasszonyommal, onnan ingázok nap mint nap Gyöngyösre. A játék mellett a klub U19-es csapatának edzőjeként is tevékenykedem. A futball teljes egészében kitölti az életem. Heti hat alkalommal ingázok, de egyáltalán nem érzem fárasztónak és panaszkodni sem szeretnék. Ezt választottam, a labdarúgás a lételemem.

Folytatás szombaton

A gyöngyösiek az NB III Keleti csoportja második fordulójában a Diósgyőri VTK II számú együtteséhez látogatnak. A találkozó szombaton 17.30-kor kezdődik Miskolcon. A DVTK II a nyitányon az ESMTK vendégeként 2–0-ás vereséget szenvedett.

Szerző: KékesOnline, Sike Károly
Fotó: Czimer Tamás