Vasárnap már ismét bajnoki pontokért lép pályára a Gyöngyösi AK női labdarúgó-csapata. A 2017-es eredményei alapján a mátraaljai városban az Év Csapatának választott együttes a Pest megyei bajnokság Keleti csoportja háromnegyed pályás küzdelmeiben érdekelt, ahol idén is a dobogót célozza meg.

– A 2016/17-es idényben a bajnoki címet kupagyőzelemmel tették még emlékezetesebbé. Idén is hasonló babérokra törnek?

– A szakosztály történetének legsikeresebb szezonja volt a tavalyi, nehéz lenne felülmúlni – válaszolt Bozsik Emese, a GYAK 20 éves játékosa. – Eléggé átalakult a csapat tavaly nyáron. Ecsegi Zoltán személyében új edző ült a kispadra, több játékos is távozott, a helyükre pedig a legtehetségesebb helyi lányok kerültek. Ügyesek, de még rutintalannak számítanak. Bízom benne, hogy tavasszal már nagyobb tapasztalattal vehetjük fel a versenyt a riválisokkal. Nem tettünk le arról, hogy felkapaszkodjunk a dobogóra. A kupaküzdelmektől időközben már búcsúztunk.

– Jelenleg nyolc mérkőzéssel a hátuk mögött két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a hetedik helyen állnak a kilenccsapatos mezőnyben. Nem túl nagy a hátrány?

– Sportolók vagyunk, olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amely kellően motiválja a társaságot. A múlt hétre tervezett tavaszi rajton az időjárás közbeszólt, így a Gödöllő elleni hazai találkozót elhalasztották. Vasárnap 10 órától a sereghajtó Valkó KSK vendégei leszünk, amellyel szemben kötelező a győzelem.

– A GYAK is igazi négyévszakos csapat. A téli futsal-bajnokság mennyire szolgálta a felkészülést a tavaszi idényre?

– Az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága által szervezett megyei futsal-bajnokságban a Bodon Péter FC mögött ezüstérmesként zártunk. Azok a mérkőzések is remek lehetőséget kínáltak arra, hogy csiszoljuk a csapatjátékot, és a fiatalabbak is szokhatták az éles szituációkat. Folyamatosan fejlődünk, ami hiszem, hogy már a tavaszi eredményeinken is megmutatkozik majd.

– Év elején Gyöngyös képviselő testülete az Év Csapata kitüntető címet adományozza a Gyöngyösi AK női labdarúgó-csapatának. Ez aztán nem kis elismerés!

– Nagyon büszkék vagyunk és köszönjük az elismerést. A jövőben is szeretnénk olyan eredményekkel előrukkolni, hogy később is méltónak találjanak bennünket erre a díjra.

Tíz éve kezdődött…

Gyöngyösön a női labdarúgás tíz évvel ezelőtt, Silyéné Barta Orsolya irányításával kezdte bontogatni a szárnyait. A foglalkozások 2011-től Belkovics Béla támogatásával váltak rendszeresebbé. Az edzéseknek és a tornáknak egy ideig a Váltógyári pálya adott otthont. A csapat 2013-ban került be a Gyöngyösi Atlétikai Klub labdarúgó-szakosztályába, mint önálló szakág.

A versenyzési lehetőséget az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága által szervezett keresztpályás bajnokság szolgáltatta, ahol a 2014/15-ös szezonban a csapat bronzérmesként zárt. A 2015/16-os szezonban már a Pest megyei háromnegyed pályás bajnokságba nevezett a gárda, ahol újoncként a harmadik helyen végeztek Papp Géza edző tanítványai. A 2016//17-es kiírásban edzőként Kiss Diána vezetésével már a bajnoki címért szállt harcba a GYAK, amelyet tizenhárom győzelemmel és egy döntetlennel sikerült teljesíteni. A Pest Megyei Kupát veretlenül, 37–3-as gólaránnyal hódították el Bozsik Emeséék. A Gyöngyösi Atlétikai Klub jelenleg hatvan igazolt női labdarúgóval rendelkezik.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Belkovics Krisztián Gábor