Chinese food dark background. Chinese noodles, fried rice, dumplings, peking duck, dim sum, spring rolls. Famous Chinese cuisine dishes set. Space for text. Top view. Chinese restaurant concept

Különleges, gasztronómiai élményekben gazdag hétvégéjük lesz azoknak a szerencséseknek, akik a Lifestyle Hotel Mátra****superior vendégei lesznek 2018. július 20-22. között.

Július 20-án, pénteken és július 21-én, szombaton este a hagyományos, megszokottan gazdag svédasztalos kínálat a magyar ízek mellett a pekingi konyha íz világaival fog kiegészülni.

A pekingi Minzu Hotel mesterszakácsai dolgoznak majd a szálloda éttermének látványkonyhájában eredeti kínai alapanyagokból és receptekből!

MINZU HOTEL – 民族

A Minzu egyike Peking legendás szállodáinak.

1959-ben épült, a Kínai Népköztársaság megalakulásának 10. évfordulójára.

A központi fekvésű 10 emeletes, 500 szobás hotel rendszeresen ad otthont nemzetközi delegációknak, nagyszabású sajtókonferenciáknak és más rendezvényeknek.

A szálloda konyhája is legendás, a mennyiség soha nem ment a minőség rovására, a számos díjat elnyert séfek mesterien ötvözik a hagyományos távolkeleti konyhát a nyugati ételekkel is.

A SÉFEK

Xiang Bing – 项兵

1988 óta dolgozik konyhában, tapasztalatot szerzett a kínai, a japán és a nyugati konyhaművészetekben is. 2002-ben a konyhatechnológiai úttörő munkájáért díjazták, míg 2006-ban megnyerte a pekingi előétel versenyt, csapatával pedig a nyugati előétel szekciót. A hagyományos kínai konyha magas szintű ismeretén túl otthonosan mozog a nyugati ételek és a cukrászat világában is.

 

 

Luo Fei – 骆飞

Az egyik legkreatívabb pekingi szakács, aki szívesen ötvözi a kínai kultúrát saját műveivel. Remekművei: képírásos gyümölcs, friss tejes papaja tekercs, rousong torta és még sok más. 2017-től vezeti a Minzu Hotel Tian Xia Yi Pin éttermét.

 

 

 

Nie Hong Bo – 聂红波

A húsos előételek mestere, már 25 éve foglalkozik ezekkel a specialitásokkal. Mérhetetlen tapasztalata dacára még mindig tanulónak érzi magát, ami jól tükrözi a főzés iránti szeretetét és alázatát.

A konyhai technika legjobbjaként ismerte el a Beijing Industry And Trade Technicians College.

Remekművei: galagonya libamáj tekercs, ropogós csípős hal, garnélarák illatos tartályban, lassan főzött csirkehús és spárga.

 

Zhao Guo Liang – 赵国梁

2002 óta a Minzu Hotel meleg étel specialistája.

2016-ban, Belgiumban részt vett a Kínai Gasztronómiai Fesztiválon.

2017-ben megnyerte a 13. Nemzetközi Egészséges Táplálkozás világversenyt.

Remekművei: feng wei nong tang chi (fűszeres krémleves), si bao hui dong rong (gombaétel), sha guo da yu tou (halas étel), jin mi dun liao shen (rizs és ázsiai ginzeng).

 

(x)

2018. július 13.