Nagy meglepetés érte nemrég a gyöngyöstarjáni általános iskolásokat, a Heves Megyei Kézilabda Szövetség ugyanis húsz szivacskézilabdát, tizenöt mezt, és két szivacskézilabda kaput ajándékozott az intézménynek a napokban.

Rosta István, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke, utánpótlás-igazgatója kérdésünkre elmondta: a Magyar Kézilabda Szövetség által támogatott kezdeményezés célja, hogy minél több általános iskolában megismerkedhessenek a gyermekek a kézilabda alapjaival. A gyöngyösi és a környékbeli iskolák tekintetében jól állnak, szinte minden intézményben van lehetősége a fiataloknak arra, hogy kipróbálják a sportágat. Pár napja már a gyöngyöstarjáni alsós diákok is e népes táborhoz tartoznak, hiszen a Heves Megyei Kézilabda Szövetség 20 szivacskézilabdát, 15 mezt, és 2 kaput is ajándékozott a sulinak. Rosta István hozzátette, bízik abban, hogy sok tehetséges fiatal csatlakozik majd utánpótlás-klubjukhoz, mely – létszámát tekintve – jelenleg a második helyen áll az országos ranglistán. Hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el, hogy 4-5 kiemelkedő tanítványuk már a felnőtt férfi csapatban edz, s arra is lehetőséget kaptak, hogy bemutatkozhassanak az NB I-es mérkőzéseken, a ligakupa összecsapásokon pedig rendszeresen pályára léphetnek. Tehetségek természetesen nemcsak a fiúk közt tűnnek fel, az utánpótlás korú lányok közül is szép számmal megállják a helyüket olyan nagy kluboknál, mint a Debrecen, az Audi ETO, a Vác vagy épp a NEKA.

A gyöngyöstarjáni átadón jelen volt a Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Szabó Péter is, aki úgy fogalmazott: fontosnak tartják, hogy még több fiatal kezdjen el kézilabdázni, ezért a jövőben Hatvanban és Hevesen is terveznek hasonló akciót. A Kékes Online-nak elmondta: minden gyermeknek meg kell adni az esélyt arra, hogy megismerkedjen valamely sportág alapjaival, küzdeni, versenyezni tanuljon, és sikerélményekkel gazdagodjon. Ma, amikor már a gyermekek körében is egyre nagyobb teret hódítanak az okostelefonok, és sokakat nehéz kicsalogatni a számítógépek, tabletek mögül, különösen nagy a felelősségünk abban, hogy megmutassuk az egészségtudatos életmódhoz vezető utat, s megtanítsuk a fiatalokat a mozgás szeretetére. A célunk az, hogy még több ifjú tehetséget üdvözölhessünk a kézilabdás társadalomban, de ha a kezdeményezésünknek is köszönhetően válik egy fiatal életének részévé a mozgás, már óriási eredményt értünk el – hangsúlyozta Szabó Péter.

2019. március 29.

Kékes Online, Korepta Lilla

Fotó: hmksz.hu