Csodálatos látvány tárul azok elé, akiknek a napokban Gyöngyöstarján felé vezet az útjuk, a település határában ugyanis több mint 100, rózsaszín virágba borult vérszilvafa pompázik. Nagy Károly polgármester úgy döntött, egy akció keretében újabb fákat ültetnek a Borjúmáj-tanyánál futó út mindkét oldalára.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több vendég érkezik hozzánk a környékről és az ország távolabbi pontjairól is, hogy megcsodálják vagy megörökítsék azt a szemet gyönyörködtető látványt, melyet vérszilvafáink nyújtanak tavasszal – mondja a település első embere.

A fasort még 30 évvel ezelőtt ültették, s az akkori kezdeményezésen ott volt Nagy Károly polgármester is. Azt meséli, a mai napig tudja, melyik fát ültette el anno, s rendszeresen meg is látogatja azt. Szeretnék, ha idővel a település másik bekötőútja is hasonló látványt nyújtana, ezért hirdettek egy akciót, melynek keretében április 4-én, csütörtökön 17 órakor 40 facsemetét helyeznek el a Borjúmáj-tanya felé vezető út két oldalán.

Annak érdekében, hogy az eseményt megörökítsék az utókor számára is, készítenek majd egy térképet, melyen bejelölik, melyik csoport, egyesület vagy magánszemély ültette 2019-ben a fákat. Elő az ásókkal, legyen minél több szorgos kéz, mely elülteti, majd gondozza és ápolja ezeket a különlegesen szép fákat!

A látvány minket is rabul ejtett, tegnap készítettünk is pár képet, de aki teheti, csodálja meg személyesen, autózzon vagy sétáljon végig a virágzó fák ölelte úton. Lélekemelő élmény!

2019. április 3.

Kékes Online, Korepta Lilla

Fotó: Kékes Online