Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Gráf Martin.

– Jó kis meccset játszottunk kedden Monoron a Vecsés elleni Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén. Úgy mentünk oda, hogy már ezen a mérkőzésen eldőljön javunkra a továbbjutás. Az első félidőben már kijött a tudásbeli különbség, de kicsit még döcögött a szekér. A második felvonás azonban végig a miénk volt. A meccs végén Buzogány Barnával, Ubornyák Dáviddal, Ivitz Balázzsal, Jaros Olivérrel és velem egy nagyon fiatal csapat támadta az ellenfél kapuját. Így is eredményesek voltunk, így arra számítok, hogy a nagyarányú győzelem miatt az április 24-i hazai visszavágón a fiatalokra még több feladat hárul majd. 13 gólos előnyből indulunk, de nem vehetjük félvállról a meccset, hiszen a Vecsés vélhetően mindent megtesz majd azért, hogy emelt fővel búcsúzzon a kupától – mondta Gráf Martin.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös ificsapatának 18 éves irányítója az idei szezonban a nagy csapat edzésein is részt vesz, és egyre többször dobja be őt a mélyvízbe Konkoly Csaba edző. A HE-DO B.Braun Gyöngyös ifjúságiakra épülő U23-as csapata már korábban megnyerte a Jász-Nagykun Szolnok megyei bajnokságot, így jövőre az NB II-ben szerepelnek.

– Az NB II-ben több idősebb és rutinosabb, az NB I-et is megjárt játékos játszik, ezért mi is keményebb edzésekre számítunk a jövőben. Ez nagyobb odafigyelést és koncentrációt kíván majd a csapattagoktól. Én csak jövőre érettségizem, aminek most kicsit örülök. A nag ycsapattal való készülést és az NB II-es szereplést még gond nélkül össze tudom majd egyeztetni a tanulással a következő szezonban – mondta a fiatal irányító.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös farkasai a bajnokság eredeti kiírása szerint nagyszombaton idegenbeli mérkőzést játszottak volna a Grundfos Tatabánya KC ellen, ám a bányász EHF-kupában bemutatott remek szereplése és továbbjutása miatt a mérkőzés időpontját május 1-jére tették át.

– A Ligakupában aratott nagy arányú győzelmünk miatt a pénteki edzésünk is elmarad, így nekünk is négy napunk lesz a húsvét megünneplésére. Nem jött rosszul senkinek, hogy a bajnoki időpontja a Tatabánya ellen eltolódott. A húsvéthétfő nálunk mindig elég zsúfolt, korán reggel kelünk apukámmal, és az egész rokonságot végig járjuk meglocsolni. Nem maradhat el a vers sem, amiért sok sütemény és csokitojás lesz a jutalom. Kedden találkozik újra a csapat, hogy készüljünk a másnapi visszavágóra a Vecsés ellen – mondta Gráf Martin.

 

2019. április 18.

Kékes Online