Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Uros Vilovski egykori csapatának, a Telekom Veszprémnek 8 gólt dobott a hétközi bajnokin. A beálló a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A Veszprémnek ebben a szezonban a Gyöngyösön kívül csak a MOL-PICK Szeged tudott 32 gólt dobni a bajnokságban.

– Hat évet játszottam Veszprémben, így számomra mindig különleges jelentőséggel bírnak az ellenük megvívott meccsek. A szurkolóik még mindig szeretnek, otthon érzem magam a Balaton partján. Nem nehéz jó formában lennem még a bajnokság vége felé sem, hiszen Konkoly Csaba személyében remek trénere van a Gyöngyösnek, és minden ellenfél ellen jó hangulatban és precízen tudunk felkészülni – mondta Uros Vilovski.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös ötvenszeres szerb-, és tízszeres magyar válogatott beállója 8 gólt szerzett a Telekom Veszprém elleni május 7-én játszott mérkőzésen. Vilit az ezt megelőző fordulóban az M4Sport a Grundfos Tatabánya KC ellen mutatott jó formája és 5 gólja miatt a hét csapatába is beválasztotta. A játékost egész szezonban mutatott egyenletes és eredményes játéka, valamint kőkemény védekező munkája miatt sok gyöngyösi szurkoló újra a magyar válogatottban szeretné látni.

– Az idei szezonban már voltam a bő keret tagja. Mindig jó érzés, ha felvetődik az ember neve a magyar válogatottnál, de 35 évesen már nem elsődleges célom a címeres mez viselése. Persze ha hívnak, azt nagy tisztelettel fogadom és örülök neki. Most azonban az az elsődleges célom, hogy minél tovább jó erőben legyek és tudjam szolgálni klubcsapatomat – mondta Uros Vilovski.

A kőkemény játékosról viszonylag hamar kiderült, hogy első gyöngyösi éve után újabb 1 évvel hosszabbít a HE-DO B.Braun Gyöngyössel és a következő szezont is sárga mezben kezdi majd el.

– Amikor a Mátra aljára szerződtem, az aláíráskor még nem tudtam, hogy a bajnokság végén hol áll majd a csapat. Mivel egy remek szezont futottunk, nem is mondhatok mást: nagyon jól döntöttem, amikor a HE-DO B.Braun Gyöngyös csapatához csatlakoztam. Ha a következő szezonjaink is így sikerülnek, akkor a további szerződés hosszabbítások is szóba jöhetnek – magyarázta a beálló.

A HE-DO B.Braun Gyöngyösnek még kettő, a végelszámolás szempontjából tét nélküli mérkőzése van hátra a bajnokságban. A csapat a hatodik helyen zárja a 2018/2019-es szezont. A Ligakupa döntőjében azonban még egy kőkemény párharc vár a farkasokra a Csurgó ellen.

– A döntőben bármi megtörténhet. Nyerni akarunk és a polcunkra tenni a kupát – mondta Vilovski.

A következő szezonban a játékosnak új beálló párja lesz, hiszen István Péterrel nem hosszabbított szerződést a gyöngyösi gárda, amely Hegedűs Márkot igazolta le helyére a DVTK-Egerből.

– Márkot közelebbről nem ismerem, de biztosan jó párost alkotunk majd. Semmi rosszat nem hallottam eddig felőle –  mondta nevetve Uros Vilovski.

 

2019. május 8.

Kékes Online