A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdetett a „Muzsikál az erdő” 2019. évi rendezvénysorozatának alkalmából. Várják minden alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.
„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk” – olvasható a kiírásban.

Két kategóriában lehet pályázni:

1. felnőttek:
Olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

2. gyermekek: 8 -18 éves korig.
A gyermekektől meséket várnak maximum 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál az erdő” szellemiségéből merítsék.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérik beküldeni. E-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
A fájlnév tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.
A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2019. május 30.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri elnöke: Győrffy Ákos
A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória

További részletek a www.muzsikalazerdo.hu oldalon olvashatóak.

2019. május 11.

Forrás: muzsikalazerdo.hu