Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület az elmúlt évek során megérett a korszerűsítésre, ezért a helyszínen több szolgáltatást is kínáló Kékestető Nonprofit Kft. 2019-re több fejlesztést is kitűzött maga elé.

A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt biztonságos játszótér várja majd a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellett. A kialakítandó kardio-ösvény elsősorban az egészségmegőrzést és regenerációt szolgálja, az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően több nehézségi szintű útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében. Az újonnan beszerzett téli síeszközök a rendezvények és versenyek lebonyolítását, valamint a síoktatást segítik. A nemrég megnyílt síkölcsönzőnek köszönhetően pedig saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektet megvalósító Kékestető Nonprofit Kft. a fenti fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a TOP-7.1.1-16-H-038-4 Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott, ’Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson’ című projektjével 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt támogatási intenzitása 100%.

A Kékestető Nonprofit Kft. a kékestetői sípályák és felvonók üzemeltetőjeként évek óta elkötelezett híve a térség fejlesztésének. Szolgáltatásaival és beruházásaival elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájáruljanak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához.

A projektről bővebb információt a www.kekesteto.hu oldalon olvashatnak.

 

2019. május 21.

Kékes Online