Mind több helyen lobog a babazászló a mátrai és a bükki településeken. Körbenéztünk, hol láthatók ezek a kedves jelzések, melyek azt tudatják a helyiekkel, újabb jövevénnyel gazdagodott a település.

Elsőként Markazon és Domoszlón lobogott a zászló, utóbbi településen viszont már évek óta az Életfa szobron kis zöld levélkék jelezték az újszülöttek érkezését, melyen feltüntetik nevüket és születési dátumukat is.

Életfa Domoszlón

Holló László, Markaz polgármestere örömmel számolt be arról, hogy a csatlakozás óta ebben az évben már öt alkalommal tűzték ki a községházára a babazászlót. A település iránt dinamikusan növekszik az érdeklődés, folyamatosan jelentkeznek azok, akik itt szeretnének letelepedni. A polgármester szerint ebben meghatározó szerepe van a CSOK-nak, mint mondta, az ingatlanokra nagyon hamar érkezik ajánlat, amelyek a múlt héten még eladók voltak, azokat ma már nem tudnák ajánlani.

A markaziak idén már ötször tűzték ki a lobogót

Pálosvörösmarton a napokban tűzték ki első alkalommal a zászlót, ami jelezte, kislány született. Bodócs Attila polgármester érdeklődésünkre elmondta, júliusban csatlakoztak a programhoz, és remélik, minél többször kell elővenniük a zászlókat. Hozzátette, erre már csak az is alapot ad, hogy az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés a település iránt, egyre többen vásárolnak házat, vagy telket a faluban. Mátraballa is csatlakozott a programhoz, és reményeink szerint novemberben fogják első alkalommal felhúzni a lobogót.

A pálosvörösmartiak is csatlakoztak a kezdeményezéshez, nemrég egy kislány érkezésének örülhettek

Gyöngyössolymos is tervezi a csatlakozást, Asztalos Miklós polgármester nagyon jó kezdeményezésnek tartja, remélik, hogy hamarosan náluk is lobog majd a zászló. Várhatóan még idén csatlakozik a programhoz Aldebrő önkormányzata, válaszolta érdeklődésünkre Wingendorf János polgármester. Szintén a csatlakozást fontolgatja Detk települése is, közölte Stefanovszki Tamás polgármester.

A Bükkben is lobog a zászló, Balaton településen már négy alkalommal húzták fel a nyári csatlakozás óta. Udzeliné Murányi Enikő örömmel számolt be arról, hogy több alkalommal is hírt adhattak így arról, gyarapodott a település lélekszáma.

Balatonban legutóbb kislány született

A Három királyfi, három királylány mozgalom láthatóan mind nagyobb népszerűségnek örvend környékünkön. Remélhetőleg jövő év elején már nem tudunk úgy keresztülmenni a Mátrán és a Bükkön, hogy ne látnánk úton útfélen a vidám kék és rózsaszín zászlókat, amelyek azt hirdetik kisebb nagyobb településeinken folyamatosan nő a lakosság.

 

2020. október 15.

Kápolnai Nagy Ágnes