Működik az oktatópálya az ország tetején, Kékestetőn. Számos hazai síterep után csütörtökön a Kékestetői Sícentrum is megnyitotta kapuit. Igaz, egyelőre még csak a pálya legfelső szakasza síelhető.

Hazánk tetejéről, Kékestetőről indul az ország egyik leghosszabb sípályája, mely megfelelő körülmények között (elegendő természetes hó és külön szervezésű síbusz-közlekedés) 1,8 kilométer hosszban síelhető. Jelenleg ennek a pályának a felső, 70 méteres szakasza várja elsősorban a síelni tanulni vágyó érdeklődőket.
2022. január 13-án a 70 méter hosszúságú Oktató1-es pálya nyílt meg az ország csúcsán – adta hírül Kékestető Hivatalos Oldala a közösségi felületeken. Közlik továbbá, hogy a síoktatás szolgáltatásuk is elérhető, várják az abszolút kezdőket is a Mátra tetejére.
 “Az síoktató tematikánk a gyerekek mellett olyan felnőtt személyeknek is ajánlott, akik biztonságos körülmények között szeretnék megtanulni a síelés alapjait. Ebben szakképzett síoktatók segítségére számíthatsz Kékestetőn. A felnőttek mellett a síelés kiválóan fejleszti a gyermekek koordinációs-, kondicionális- és kognitív képességeit. A gyermekek sokkal érzékenyebbek a mozgástanulásra, így könnyedén és hamar elsajátíthatják ezt a sportágat. Ez a tudás egy egész életen át megmarad. Programunk résztvevőinek lehetősége van csoportos tanfolyamon, vagy magán órákon részt venni. Akár egyedül, akár barátokkal, akár családdal, bármelyiket is választják, a jó hangulatú órák garantáltak. Az ország legmagasabb pontján működő síiskolánk elkötelezettsége és tettrekészsége a sí- és snowboardoktatást tekintve határtalan. Szívügyünk, hogy a hozzánk fordulók a képzést követően biztonságosan, a lehető legnagyobb tudással a birtokukban űzhessék az általuk választott téli sportot. Ezért többszörösen képzett, jól felkészült oktatóink felelnek, akik szezonról szezonra örömmel állnak rendelkezéseitekre” – olvasható a síoktatással kapcsolatos információ a Sícentrum hivatalos oldalán, a www.kekesteto.hu weboldalon.
Kékestető nem csupán a síelés hazája, de tökéletes helyszínként szolgál egy hétvégi kirándulás vagy egy innen induló, itt véget érő mátrai gyalogtúra alkalmával is. Irány a Mátra!
2022. január 15.
Demecs Norbi
Fotók: Demecs Norbi (archív), Kékestető hivatalos oldal