Gasztro rovatunk újabb finomsággal jelentkezik. Stiller Tamás ezúttal is egy pár perc alatt elkészíthető étellel rukkol elő. Garantáltan a család egyik kedvence lesz!

Hozzávalók egy személyre:
250g gnocchi
100 g brokkoli
50 g márványsajt
2 dl főzőtejszín
25 g kockára vágott parasztsonka (2 evőkanál)
15 g bébispenót (egy nagyobb csipet)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mag vegyesen (tökmag és mandula)
szegfűbors, só
1. A brokkolit rózsákra szedjük és sós, szegfűszeges víz felett, pároló edényben megpároljuk. Ha villával könnyedén átszúrható a szára, akkor kész. A felhasznált vízben főzzük meg a gnocchit (ha szükséges, forrásban lévő vízzel pótoljuk ki, hogy a gnocchi elmerüljön benne)!
2. Serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a parasztsonkát! Morzsoljuk bele a sajtot és öntsük fel a tejszínnel! Tegyük bele a leszűrt gnocchit és a brokkoli rózsákat, majd a spenót leveleket! Forgassuk össze és tegyük tányérba!
3., Díszítsük brokkoli rózsákkal és pirított magokkal!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

2022. január 29.

Stiller Tamás kreatív séf