Sportoltál már éjszaka hazánk legmagasabb csúcsán? Ha elég bátor vagy hozzá, most megteheted! Kékestetőn hív éjszakai kalandtúrára a Mátra Síszerviz.

Kékestetőt napközben is izgalmas meghódítani, de mi a helyzet, amikor baglyok és denevérek között suhanunk el az éjszaka leple alatt? Igazi élményt és látványosságot ígér a Mátra Síszerviz programja augusztus 20-án, hiszen – a tervek szerint – a sípályán mozgó versenyzők, résztvevők szentjánosbogarakként világítják majd meg a sípálya teljes hosszát.

Íme a részletek:

A nyílt rendezvényen bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van és tudja teljesíteni a távokat. Bárki aki szereti a természetet, aki bizonyítani szeretne magának, s aki hisz a testében lévő izmokban, a fejében lévő akaratban – mondja Banka Zsolt, az esemény egyik szervezője.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kerékpárral, futva vagy gyalogosan kell végighaladni.

A résztvevők Kékestetőn, az Angyalok tisztásán rajtolnak, s 3 nehézségi szint közül választhatnak: 9 km, 4,4 km és 2 km. 10 évesnél fiatalabb bátorságukat próbálgató gyermekek csak a rövid, 2 km-es túrán indulhatnak bátor nagy tesó, anya, apa, nagymama, nagypapa testőrökkel.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a résztvevőknek gondoskodniuk kell a következő eszközökről: fejlámpa vagy valamilyen kézilámpa, a kerékpárosoknak megfelelő világító eszközök, továbbá aktív utánvilágító ruhadarab viselete a sípályán mindenkinek kötelező.

Az esemény kutyabarát, de a kedvencek csak pórázzal és folyamatos felügyelettel vehetnek részt a túrán.

A megmérettetésre a helyszínen, az Angyalok tisztásán lehet majd nevezni 18 és 21 óra között.

Az esemény további részletei itt olvashatóak.

Kalandra fel!

 

2022. augusztus 18.

Forrás: matrasiszerviz.hu

Kiemelt képünk illusztráció.