Alapításának 185. évfordulóját ünnepli a Bugát Pál Kórház. A jeles alkalomra indított programsorozat részeként a napokban két virágos kőrist ültettek el a kórház parkjában. A facsemetéket a Városom, szeretlek Egyesület ajánlotta fel.

A rendezvényen Szókovács Péter, az egyesület elnöke kiemelte: Fát ültetni a jövőbe vetetett hit, egy közösség üzenete a jövőbe, a következő nemzedéknek. A faültetés értékteremtés, mely még évtizedek múlva is az itt ápolt betegeket szolgálja majd.

A kórház részéről elhangzott: A jubileumi évben az alapítók példáját felidézve társadalmi összefogásra kérték a régió vállalkozásait, civil szervezeteit, a partnerintézményeket. Ezt az üzenetet hallotta meg a Városom szeretlek, Egyesület.

Az eseményről közösségi oldalán beszámolt Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is, aki azt írta: „A gesztussal az alapítók példáját idézték fel, akik társadalmi összefogással hozták létre Gyöngyös egészségügyi centrumát és tettek hitet a betegek szívvel-lélekkel történő ellátása mellett.

A kis fák hamarosan megnőnek, s terebélyes lombkoronájuk alatt sok-sok gyógyulni vágyó hűsölhet majd. Hiszünk a jövőben, hiszünk abban, hogy jobb hellyé tehetjük Gyöngyöst!”

2023. 05. 28
Fotó: Gyetvai Péter