Rózsát, virágokat és fákat ültettek Visontán, a Mária kertben a helyiek, a Mária Rádió képviseletében hozzájuk érkező zarándokokkal. A látogatók csapatépítő lelki nappal egybekötött hálaadó zarándoklat keretein belül érkeztek a Mátra lábánál fekvő rendezett, szép faluba, ahol Mária tiszteletük tanúbizonyságaként a helyiekkel közösen ültették el a hála virágait.
Szombaton délelőtt, a szeptemberi nyárban Máriát dicsérő énekkel együtt érkeztek meg az ország különböző pontjairól a Mária Rádió Mária körei és önkéntesei, akik csupán egy kis csoport abból a mintegy 1500 fős nagy közösségből, akik országszerte imával és szolgálattal segítik a Mária Rádió evangelizációs munkáját.

A találkozón az egybegyűlteket Heim Krisztina, a Mária rádió munkatársa köszöntötte, akitől megtudtuk azt is, hogy a vele érkezett Mária-körök országszerte a Mária rádió és a hallgatók közötti élő kapocsként tevékenykednek lakóhelyeiken, a plébániákon, de a rádióban is. Ők azok, akik szívükkel, lelkükkel, kezükkel szolgálják lakókörnyezetük hitéletét. Közösségük folyamatosan gyarapszik, várják a hozzájuk csatlakozókat. Az interneten elérhetőek a https://www.mariaradio.hu/ oldalon.

Mostani, hálaadó zarándoklat jó alkalom volt arra is, hogy a helyiekkel való találkozás révén a visontaiak is betekintést nyerhessenek a Rádió evangelizációs munkájába.

Szarvas László köszöntőjében kiemelte, hogy falujukban a Mária kertet a Mária Út Közhasznú Egyesülettel hozták létre ezelőtt 8 évvel. Maga a zarándokút nem vezet keresztül Visontán, de lehetőség volt és van arra is, hogy azok a falvak, ahol a visontaihoz hasonló Mária kertek létesülnek, felkerüljenek a Mária út térképére, és így a zarándokok könnyen megtalálják azokat.

A helyi képviselő-testület döntése nyomán a visontai Mária kertbe 14 fát ültettek el, valamint számos őszi és tavaszi virágot is. A Mária dombormű elé került az a rózsabokor, mely a szombati találkozó egyik apropóját adta.

A virágok és fák megáldása után a visontai gyerekek és szüleik gondosan elültették, meglocsolták azokat, és elfogyasztották a finom kalácsokat is, amit a jól végzett közös munka után mindannyian megérdemeltek.

A Mária körösök a visontai találkozó után tovább indultak Pálosvörösmartra és Abasárra, ahol szintén megálltak az út további állomásain közös imádságra.

2023.09.17.
Kékes Online, Gyetvai Péter
Fotó: Gyetvai Péter