Scitovszky Nádudvari Orsolya nagycsaládos édesanyaként épített sikeres vállalkozást és karriert Gyöngyösön. Azt mondja, a gyermekek nevelését és egy étterem vezetését olykor bizony igazi kihívás összehangolni, de támogató és erős családi háttérrel, s persze jó kollégákkal nincs lehetetlen!

 Az olvasók a Vamav Étteremből ismerhetnek, a konyha vezetőjeként nap mint nap felelsz azért, hogy a vendégek elégedetten és teli hassal távozzanak tőletek. Hogyan csöppentél a vendéglátásba?

A gyöngyösi főiskola elvégzése után először egy utazási irodában, majd szállodákban is dolgoztam. A Vamav Éttermet, pontosabban annak konyháját 2016-ban vettem át, azóta bérlem, üzemeltetem. Eleinte napi menüztetést vállaltunk a csapatommal, idővel azonban rendezvényeknek, esküvőknek és alapítványi báloknak is helyet biztosítottunk és biztosítunk. De arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy mi magunk is jó ügyek mellé álljunk. Azt vallom, hogy – ha lehetőségünk engedi – támogatnunk kell embertársainknak. Több jótékonysági bált szerveztünk már, gyűjtöttünk beteg gyermeknek, de sportrendezvényt is segítettünk. Ugyanígy gondolkodik a két kollégám is. Kicsi, de szupererős csapat a miénk!

Négygyermekes anyukaként bizonyára kell a szupererő otthon is.

Ó, bizony! De van egy csodás férjem, s az ő szülei, valamint az édesapám és a párja is rengeteget segít nekünk. Szerencsés vagyok, mert nemcsak a munkában, de a magánéletben is egy olyan erős szövetségben élhetek, amiben tényleg nincs lehetetlen. Bár néha jó lenne, ha egy nap nem 24 órából állna, de az évek alatt már egész jól megtanultam zsonglőrködni az idővel is.

És karriert építeni. Hogyan sikerült megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között?

Sokáig biztos voltam abban, hogy egyetlen gyermeket szeretnék. Aztán később tudtuk, hogy a legnagyobb ajándékot azzal adhatjuk neki, ha lesznek testvérei. Óriási boldogság, hogy már négy csodálatos gyermekünk van, mindannyian kiváló sportolók, a kézilabdában és az atlétikában is jeleskednek. Végtelenül büszkék vagyunk rájuk. Az egyensúlyt persze nem mindig könnyű megtalálni a munka és a magánélet között, de az én tapasztalatom az, hogy család mellett is lehet karriert építeni. Manapság sokan gondolkodnak úgy, hogy, ha megvan a jó autó, a nagy ház, a biztos karrier, utána jöhet a baba. A felelősségteljes gondolkodás persze fontos, de ha arra várunk, hogy minden tökéletes legyen, lehet, hogy elszalad felettünk vagy mellettünk az idő. Amíg építkeztünk, mi éveken át laktunk az anyósomék padlásterében, egy légtérben hatan, a férjem, én és a négy gyerkőc. Nem mondom, hogy könnyű időszak volt, de minden élethelyzet megoldható. Mi azt valljuk, hogy nincs erősebb egység a családnál, s én azt is gyakran szoktam mondogatni, hogy a szeretet mindenen átsegít. Nekem otthon ez a legfőbb motorom, a konyhán pedig a legfontosabb fűszerem.

Jut időd a töltődésre?

Kevés! A legfőbb kikapcsolódásom az, amikor elmegyek a gyerkőcök kézimeccseire szurkolni. Ott aztán kiadom a gőzt, azt hiszem, a leghangosabb drukkerek közé tartozom! Persze, ha őszinte akarok lenni, olykor hiányzik, hogy picit több időm jusson saját magamra is. De hálás vagyok, hiszen az élet legszebb feladata és ajándéka az enyém: négy csodás gyermek édesanyja lehetek.

 

2023. október 7.

Korepta Lilla

Fotó: Czímer Tamás