296,80 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból fejlesztették a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházat. A „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Bugát Pál Kórházban” című Európai Uniós projekt jóvoltából növekedett a rendelőintézet infrastrukturális és műszeres felkészültsége annak érdekében, hogy hatékony, és eredményes ellátást tudjanak biztosítani a térség betegeinek.A Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP 2.2.19-17-2017-00066 azonosító számú projekt révén elnyert 296,80 millió forint támogatást döntően orvosi és informatikai eszközök beszerzésére fordították, ezen kívül felújították és akadálymentesítették a hotel diagnosztikai épület liftjeit és bejáratát. Felújítottak a földszinten egy teljes vizesblokkot is.

A magasabb színvonalú járóbeteg szakellátás biztosítása érdekében több szakma kapott új orvosi eszközöket. Ezek közül prioritás élvezett a gasztroenterológia, a vértranszfúziós szakrendelés, az urológia, fizikoterápia, kardiológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, és a szemészet. A jobb műszerezettség lehetővé teszi a pontosabb diagnózis felállítását, illetve egyes betegségek korai fázisban való felismerését, melyek egészségtudatos magatartással elkerülhetők, vagy a kockázatok csökkenthetők A pályázati forrás révén számos szakellátás esetében az elhasználódott bútorzat cseréje is megtörtént, a szakrendelő betegváróiban is kényelmesebb székekre cserélhették a korábbiakat. Az informatikai eszközök beszerzése a korszerű adattárolás, és adatkezelés, továbbá a konzultatív betegellátás érdekében valósult meg.

Az eszközpark-bővítés és korszerűsítés eredményeként nő a betegbiztonság, csökken a várakozási időtartam, a betegségek diagnosztizálására fordított idő, javul a betegek gyógyulásának az esélye.

2023. 12. 20.