A MATE Károly Róbert Campusán januárban két nap alatt közel 90 sikeres záróvizsgát tett hallgatók közül több mint hatvanan személyesen vették át alap- vagy mesterszakos diplomájukat, illetve felsőoktatási szakképzéses oklevelüket.

A hagyományokhoz hűen a végzős hallgatókat elsőként Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte. A Károly Róbert Campus főigazgatója beszédében hangsúlyozta: Nem szabad megfeledkezniük, hogy a papír, amire diplomájukat nyomtatták, csak tudásuk pillanatnyi állapotáról tanúskodik: útravalónak megfelelő, de önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy boldogulni tudjanak az életben. Ezért a diplománál fontosabbnak gondolom azt, ami e papír mögött rejlik, vagyis mindazt a tudást és készséget, amit az oktatás folyamatában igyekeztünk átadni Önöknek. (…) Ugyanakkor biztatom Önöket a továbbtanulásra, mert nagyon igaz, aki ma diplomát szerez és holnap abbahagyja a tanulást, már holnapután tanulatlannak számít.”

Az ünnepség a 30 éves jubileumát ünneplő campus főigazgató-helyettes, Dr. Zörög Zoltán köszöntésével folytatódott. Ha az egyetemi docens hallgatói éveit is beleszámítjuk, lassan 35 éve fűzi kapcsolat a Károly Róbert Campushoz és jogelőd intézményeihez. Kezdetben rendszergazdaként segítette az oktatók munkáját. Nem maradt ez sokáig így, szakmai ismereteit hosszú évek óta az oktatásban kamatoztatja. Munkája során alap-, mester- és felsőoktatási szakképzéses hallgatók százai köszönhetik neki, hogy megismerkedhettek olyan informatikai rendszerek kezelésével, amelyekkel később a munkájuk során is találkozni fognak.

A Károly Róbert Campus idén tizenegy hallgatót részesített jutalom-ösztöndíjban a tanulmányaik során folytatott jó teljesítményükért, a kiváló szakdolgozatukért, valamint a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményükért. Az Ünnepi Szenátusi ülés résztvevőit ezt követően a Ká-Ró Színkör nevében Czakó András köszöntötte.

A búcsúzó hallgatók fogadalmát követően a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a mesterképzésben végzett hallgatókat okleveles közgazdásszá, okleveles mérnökké, az alapképzésben végzett hallgatókat közgazdásszá, mérnökké, gazdaságinformatikussá, a felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatókat felsőfokú közgazdászasszisztensé, felsőfokú mérnökasszisztensé, felsőfokú informatikusasszisztensé és gyógynövénytechnológussá fogadta.  Az okleveleket Dr. Bujdosó Zoltán, a campus főigazgatója adta át.

A diplomaátadó díszünnepség zárásaként a végzősök nevében Pataki Péter Gergely búcsúzott el az intézménytől. A gazdaságinformatikus alapképzéses végzős hallgató beszédében hangsúlyozta: „Az elköszönés mindig nehéz. Szándékosan nem búcsút mondok, hiszen úgy gondolom, hogy valójában nem búcsúzunk el most az Alma mater-től, hanem hosszabb-rövidebb ideig ritkábban járunk be e falak közé. Ugyanakkor tudom, hogy többen szeretnénk folytatni még itt a tanulmányainkat valamilyen képzési formában, s abban is biztos vagyok, hogy akik nem tanulnak itt tovább, ők is mindig szeretettel fognak visszaemlékezni az itt eltöltött évekre, tanáraikra és diáktársaikra. Biztos vagyok abban is, hogy a későbbiekben is bátran fordulhatunk segítségért, jó tanácsért korábbi oktatóinkhoz, s Nekik is tudni kell, hogy erőnkhöz mérten mi is meg fogunk adni minden támogatást az intézménynek, ha módunk lesz rá.”

2024. 02. 04.
Forrás: karolyrobertcampus.uni-mate.hu / Nagy Réka
Fotó: Nagy Réka