A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. hazánk egyik leginnovatívabb betontermék és brikettáló üzemét építette fel Kisnánán.

A XXI. századi kritériumrendszernek minden szempontból megfelelő zöld mezős beruházás a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.1-2-21 pályázat keretében valósult meg 406,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásból.

A fejlesztés eredményeként innovatív, hőszigetelő és magas stabilizáltságú betontermékek gyártása vált lehetővé. A testreszabott technológia lehetőséget ad brikettek tömeges előállítására, azaz környezetvédelmi szempontból veszélyes anyagok stabilizált formába történő zárására, tárolására, feldolgozására, újrahasznosítására.

A projekt 4 fő elemből áll, a brikettáló és betontermék-gyártó üzem építéséből, a gyártáshoz szükséges egyedi tervezésű automatizált technológiafejlesztésből, a villamos felhasználás csökkentését szolgáló napelemes rendszerből, valamint a termékek népszerűsítése érdekében külföldi szakmai kiállításokon és vásárokon történő részvételből.

A 2023.12.31. napjáig befejezett beruházás összköltsége 1,59 milliárd forint, ami 406,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Pályázati azonosító: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00008

További információ kérhető:

Szalai György cégvezető, sajtóreferens

+36 30 173 4880, szalai.gyorgy@mab.co.hu

 

2024. február 27.