A budapesti VI. kerülethez tartozó Csengery utcában végez közterület- és közlekedésfejlesztési munkálatok a HE-DO. A munkálatok a Csengery utca Podmaniczky és Szondi utcák közötti szakaszát érintik.

A HE-DO szakemberei 2024. február 13-án vették át a munkaterületet. A lakók kiértesítése és az ideiglenes forgalmi rend változás kitáblázását követően zöld utat kapott a felújítás.

„A teljes szakaszon elbontottuk a nyomvonalas csatornaépítés betonburkolatát és a kockakő útburkolatot. Kiváltottuk a vízgerincet, az új nyomvonalon készült vízvezetéket üzembe helyeztük, ezzel párhuzamosan megújultak a házi vízbekötések is” – számolt be a projektről Tímár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

Jelenleg a páros oldali járda bontása történik, illetve a páratlan oldalon a Stockholm-rendszerű faültető árok helyének kialakítása is elkezdődött. A munkálatok jelenleg a szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően a vártnál jobb ütemben haladnak.

A projekt a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. megrendelésében és a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzatának beruházásában valósul meg.

2024. 03. 20.
Fotó: illusztráció