Szép kilátás, jó levegő, kellemes társaság, ízletes zsíros kenyér és még egy kis játék is várta azt a több mint száz túrázót, aki az elmúlt hétvégén Markazt választotta. Holló László, a község polgármestere portálunk kérdésére elmondta, hogy több mint tíz éve hagyomány már, hogy március 15-én megtartják a szokásos várrom pikniket. Ez alkalommal is koszorúzással kezdték a napot, Szekrényes András ’48-as szabadságharcos sírjánál, majd a vár felé indult a csapat.

– A nagy kanyarban rövid pihenő és frissítő után nekivágtunk a vár felé tartó kaptatónak. Felérve felvontuk a zászlóinkat, majd kitöltöttük a forradalmi totót, nyársaltunk, és zsíros kenyeret majszoltunk. Aki ott volt, mindenki jól érezte magát! Gyönyörködtünk a tájban, élveztük a tavaszt, és a társaságot, hiszen idén rekordot döntöttünk, 135-en voltunk! – mesélte a részleteket a polgármester, aki hozzátette, hogy hamarosan újra indulhat a társaság hasonló létszámmal.

– Áprilisban ismét tervezünk egy közösségi feladatot, egy civil összefogást, ahová a helyieket és a segíteni vágyókat is várjuk. Ez alkalommal nem hegyet mászni szeretnénk, hanem a falu külterületén végig sétálni és felszedni az eldobott hulladékot, megtisztítani a környezetünket a szeméttől – tette hozzá Holló László.

2024. 03. 20.
Fotó: beküldött