Augusztus huszadikára hidegfront hoz lehűlést, szelet és esőt, záporokat, zivatarokat. Közeledik augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe, így minden bizonnyal egyre többen kíváncsiak a várható időjárásra.

Nos, úgy tűnik, idén nem lesz eseménymentes nemzeti ünnepünk, hisz szombat délután északnyugat felől hidegfront érkezik, mely előreláthatólag vasárnap is alapvetően meghatározza majd időjárásunkat.

Az ünnep tehát szeles, felhős, többfelé záporos-zivataros idő jegyében telhet, mely sajnos a szabadtéri programokat is megzavarhatja. Napközben a Dunántúlon azonban már csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. A hőmérséklet is jelentősen visszaesik a szombatihoz képest, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon helyenként a legmelegebb órákban is 20 fok alatt maradhat.

Budapesten sem lesz túl jó idő

A fővárosban is felhős, záporos-zivataros időjárás előjelei mutatkoznak, viszont délutántól csökkenhet a csapadékhajlam, így az esti tűzijáték idején már nyugodtabb körülmények várhatják az eseményre látogatókat, a napközben élénk, erős északi szél is mérséklődhet valamelyest addigra.

Forrás és fotó: www.idokep.hu