Megyeszerte sok-sok napsütés várható csapadék nélkül – mondta el a KékesOnline kérdésére ifj. Zsombok Imre, az OMSZ hivatásos észlelője. A Kárpát-medencétől északkeletre egy anticiklon helyezkedik el, peremén száraz levegő éri el a Kárpát-medencét. Az anticiklonban a leszálló légmozgás feloszlatja a felhőket, de magasabb szinteken még kissé nedvesebb lesz a levegő így nappali gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, de sokat fog sütni a nap.

Szombaton már nedvesebb léghullámok érik el hazánkat, így térségünkben erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés és jelen számítások alapján estétől már záporok is kialakulhatnak.

A hőmérsékleti értékeket tekintve már-már kora nyárias jelleget ölt az időjárás ugyanis a legmagasabb nappali hőmérséklet szombatig bezáródóan 23-25 fok között alakul, majd vasárnapra csökkenhet pár fokot a nappali felmelegedés mértéke, de a jövőhét elejétől várhatóan ismét visszatérnek a nyárias hőmérsékleti-értékek.  A légmozgás mérsékelt marad, viszont vasárnap az északkeleti szelet már kísérhetik élénk/erős széllökések.

Szerző: KékesOnline
Fotó: mozgasvilag.hu