A Bugát Pál Kórház vezetésének felterjesztésére az egészségügy egyik legrangosabb elismerését, a Pro Sanitate díjat vette át július 3-án, az ágazat központi ünnepségén Balog Zoltán minisztertől dr. Budai László sebész főorvos.

Dr. Budai László 1982 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Sebészként szerzett a betegek körében ismertséget és elismerést. Tartósan kiemelkedő szakmai munkát végez, immár harmincöt éve, melyet a kötelességen messze túlmenő hivatásszeretet, betegközpontúság, a betegek, és a munkatársai iránti empátia jellemzi.

A sebészeti ellátás óriási betegforgalmával birkózik nap, mint nap. Toleranciája, szakmai feddhetetlensége, munkaszeretete, biztosíték, hogy a nagy forgalmú fekvő-, és járóbeteg ellátás a betegek megelégedésére történjen. Jelenleg a sebészeti egység vezető főorvosa.

Speciális szakterülete a proktológia. A korszerű betegellátás elkötelezett híve, folyamatos képzéssel követi az orvos szakma fejlődését, és a legmodernebb sebészeti eljárásokat elsők között igyekszik kórházunkban meghonosítani. Szakmai konferenciák ismert előadója. Az elmúlt több mint három évtizedben sokat tett Gyöngyös és a térség betegeinek gyógyításáért. Ma is aktív gyógyító munkája példaértékű. Szerénységével, okos eleganciájával követendő példát mutat a fiatal orvos generációk számára.

Forrás: Bugát Pál Kórház
Fotó: Faragó Zoltán