Szaniszló László, a település polgármestere egy újabb, az önkormányzat működését tekintve kiemelten fontos fejlesztésről nyilatkozott portálunknak.

Nagy öröm számunkra, hogy az óvoda korszerűsítésére tavasszal benyújtott pályázatunkat nyertesnek minősítette a Belügyminisztérium. Ennek köszönhetően 16 millió forint támogatásból és közel 4 millió forint önkormányzati finanszírozásból fejleszthetjük az intézményt. A villamos fogyasztást gyakorlatilag nullára csökkenti majd a tetőszerkezetre telepítendő 76 tábla napelem, a keletkező plusz energia pedig egy 25-30 kW-teljesítményű, víz-levegő hőszivattyú működését segíti, mellyel a 47 kisgyermeket ellátó óvoda fűtését támogatjuk.

Tavaly több mint 1 millió forint volt a gázszámlánk, ami a település számára óriási anyagi terhet jelentett. A korábban már kívül-belül megújult, hőszigetelt, modern nyílászárókkal ellátott óvodánk immár nem csak szép, hanem gazdaságosan fenntartható is lesz. A fejlesztés eredményeként remélhetőleg, villany és gázszámla nélkül üzemelhet majd az intézmény, a felszabadult forrást pedig újabb fejlesztésekre fordíthatjuk.

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó: Czímer Tamás