Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Ubornyák Dávid, a HE-DO B.Braun Gyöngyös frissen igazolt irányítója. Dávid szeptember 8-án, éppen a Dabas elleni idegenbeli meccs napján lesz 20 éves.

– Igazán ünnepi hangulatban telt a hetünk, több játékosnak is most volt a szülinapja. Tóth Mihály hétfőn, Duris Lubomir szerdán, Konkoly Csaba vezetőedző csütörtökön fogadhatta a gratulációkat. Én a Dabas elleni meccs napján leszek 20 éves, természetesen egy idegenbeli győzelem lenne a legszebb ajándék. Különösen azért, mert a helyszínen drukkol majd értünk a családom is – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös utánpótlás válogatott irányítója elmesélte, hogy a csapatvezetés a szülinapos játékost egy tíz perces születésnapi focival lepi meg, az ünnepelt meg egy tálca sörrel lepheti meg társait szigorúan az aktuális tétmeccs után.

– Szombaton sörrel felszerelkezve érkezem a dabasi sportcsarnokba, remélem a meccs után lesz okunk az örömre. Egyértelműen győzni megyünk Dabasra – jelentette ki Ubornyák Dávid.

Az előjelek biztatók, hiszen a HE-DO B.Braun Gyöngyös az első fordulóban magabiztos tíz gólos különbséggel fektette két vállra a Spor36-Komló előző szezonban a bajnokság ötödik helyét megcsípő csapatát. A Dabasi KC VSE-t idén márciusban 6 góllal múlta felül hazai pályán a Gyöngyös, előtte idegenben mindössze egyetlen góllal maradt alul úgy, hogy a félidőben még 3 találattal vezetett.

– Ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy lesz keresni valónk a pályán. Duplán motivált vagyok, hiszen a családom végre a helyszínen drukkolja majd végig a mérkőzésünket. Sajnos a győztes nyitómeccsre nem tudtak eljönni. A mérkőzés után indulok haza, hiszen családi körben is megüljük majd a születésnapomat. Tortát biztosan kapok, de lehet, hogy lesz meglepetésajándék is – magyarázta Dávid.

A csapat felkészülésével kapcsolatban az irányító elmondta, hogy a héten hétfő délelőtt valószínűleg a nyitómeccsen mutatott jó játéknak köszönhetően pihenőt kapott a csapat, de hétfő délutántól kezdve már minden idegszálukkal a Dabas elleni bajnokira készülnek.

– A kisebb sérülésekkel bajlódó játékosok is teljesen felépültek, így izgalommal és tettre készen várjuk a szombati összecsapást – mondta Ubornyák Dávid.

A sok edzés közben Dávidnak a várossal való ismerkedésre is maradt ideje. Felicián Manazya kapussal fedezik fel Gyöngyöst, az egyik szórakozóhelyen szerdán megtekintették a Veszprém kézilabdacsapatának Csurgó elleni mérkőzését, majd gyrosozni mentek.

2018. szeptember 6.