Népszerű zenekarok élő koncertjei pezsdítik fel a friss, gyümölcsös mátrai borok zamatát szeptember 14-e és 16-a között a Mátrai borvidék fővárosában, Gyöngyösön. A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál hétvégéjén mások mellett a Best of Geszti, a Honeybeast, a New Level Empire és Rácz Gergő koncertjeire is bulizhatunk.

Hogy is köszönthetnénk máshogy az őszt Gyöngyösön, mint egy pohár üde mátrai borral a kezünkben? A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál háromnapos ünnepén, Gyöngyös történelmi belvárosában a legkiválóbb mátrai borászok kínálják majd boraikat, közben pedig olyan sztárok koncertjei szórakoztatnak bennünket, mint Geszti Péter, a Honeybeast, a New Level Empire, Rácz Gergő vagy Oszvald Marika. A programok péntek délutántól vasárnap estig zajlanak, a kínálatban gyermekműsorok is szerepelnek, de a legkisebbek kegyeit keresik majd a vidámparkban is, sőt a veteránautók felvonulását is élvezni fogja az egész család. A számos program között bemutatkoznak majd a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli kézilabdacsapatának játékosai is.

A fesztivál különleges alkalmat kínál baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára is, amelyek a XIX. Görgényi László főzőversenyen, a Borvirtus elnevezésű ügyességi vetélkedőn, vagy akár a madárijesztő szépségversenyen is megmérethetik magukat. A programok pénteken és szombaton retro discóval zárulnak, a borudvarban pedig az idén fennállása negyvenedik évfordulóját ünneplő Mátra Művelődési Központ csoportjai mutatkoznak be. Természetesen nem marad el a vásár sem, és a kiváló borokhoz illő étkek bőséges választékát is megtalálják hazánk második legnagyobb területű történelmi borvidékének központjában, Gyöngyösön, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál alatt, szeptember 14-e és 16-a között.

A fesztivál miatt az autósoknak forgalmirend-változásra kell számítaniuk a belvárosban. A vidámpark építési munkálatai miatt a Jókai utca felső szakaszát – az Alkotmány utcai körforgalomtól a Fő tér irányába -, valamint a Rózsa utcát és a Móricz Zsigmond utcát szeptember 12-én éjféltől lezárják a forgalom elől, a korlátozás szeptember 14-e éjfélig tart majd. A felsorolt utcákba a keresztező utcákból sem lehet majd behajtani. A Dr. Puky Árpád utcát szeptember 14-én 9 órától 16-a 24 óráig zárják le a forgalom elől, míg a Mátyás király utca parkolóját szeptember 15-én 0 és 24 óra között nem lehet majd használni.

Az autósok megértését és türelmét előre is köszönjük. Bízunk benne, hogy a rendezvény mindenkit kárpótol majd az esetleges kellemetlenségekért.

2018. szeptember 6.

Forrás: gyongyos.hu