Első alkalommal rendezett jótékonysági bált a Gyöngyös Város és Környéke Tűzvédelméért Alapítvány, melyet a térségben dolgozó tűzoltók támogatására hoztak létre az alapítók. Az est bevételéből egészségcentrumot és egy sportlétesítményt szeretnének létrehozni az újonnan épülő laktanya mellett.

Az új tűzoltólaktanya építésének előkészületei jó ütemben haladnak. A közel 100 éve használatban lévő, a város központjában található Kossuth úti épület már nem felel meg a kor követelményeinek, alacsony a gépjármű tároló, nem férnek el a speciális mentéshez szükséges korszerű autók, s a vonulási időt is meghosszabbítja a belvárosi helyszín. Az új laktanya tehát nagy előrelépés lesz a gyöngyösi járás tűzoltóinak – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A bál célja az volt, hogy az új laktanyához egy egészségcentrumot, s olyan sportlétesítményeket építhessenek, melyek hozzájárulnak a lánglovagok egészséges életmódjához, s növelik fizikai állóképességüket. A rendezvény bevételét e helyiségek felszerelésére fordítják majd.

A bál fővédnöke Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt, de védnökként jelen volt Dr. Bekecs Andrea járási hivatalvezető, valamint Hiesz György polgármester is.

Az est hangulatáról DJ Petró és DJ Dominique gondoskodott. A hajnalig tartó mulatságot csak a tombolahúzás szakította meg, melynek bevétele szintén a nemes cél megvalósítását szolgálja majd.

2019. március 5.

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Képünk illusztráció