Egy ifjú, verpeléti tehetség álma vált valóra azzal, hogy egy professzionális szintetizátoron fejlesztheti tovább tudását. Bader Roli még csak hatodikos, de már több versenyen is sikeresen helytállt, tanára szerint nagy jövő várhat rá. Céljaiért, vágyaiért határozottan és elszántan küzd, akaraterejével és kitartásával pedig kortársai elismerését is hamar kivívta.

Rolika zene iránti érdeklődése korán megmutatkozott, a járókában álldogált, amikor már énekelt és a magnó gombjait nyomkodta – emlékszik vissza édesanyja, Bader Ernőné. A fiatalemberre az óvoda utolsó évében figyeltek fel a pedagógusok, pályáját azóta Kiss Zoltán egyengeti. Mint mondja, első találkozásukkor Roli még olyan pici volt, székre kellett állnia, hogy elérje a hangszert. Az ifjú tehetsége hamar kiderült, nem telt el sok idő, s a kisfiú már megyei és regionális versenyeken szerepelt, nem is akárhogyan!

Roli az új hangszerén játssza kedvenc dallamait

Roli jelenleg a verpeléti iskola hatodik osztályos tanulója, az intézmény, valamint a helyi önkormányzat a kezdetektől támogatja őt. Évekkel ezelőtt biztosítottak számára egy hangszert az iskolában, de arra nem volt lehetősége, hogy otthon is gyakorolhasson. Szülei, bár mindenben gyermekük mellett állnak, szerény anyagi helyzetük miatt hangszert nem tudtak vásárolni fiuknak. Roli tanárának javaslatára megkeresték a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, Szabó Róbertet, aki segítséget nyújtott a továbblépéshez szükséges, professzionális szintetizátor megvásárlásában, s nemrég személyesen is meglátogatta Rolit.

Szabó Róbert úgy fogalmazott, az ifjú tehetségek támogatása egy befektetés a jövőbe, s megyei közgyűlési elnöki lehetőségeit is ennek megfelelően igyekszik hasznosítani. „Örülök, hogy segíthettem és részese lehettem Roland boldogságának, s biztos vagyok abban, hogy jövőbeli céljait is sikerre viszi majd. A tehetség, csakúgy, mint a lehetőség, az ő kezében van” – mondta a közgyűlés elnöke a találkozón.

Nem kérdés, hogy Roli zenei pályára készül, céljaiért pedig fiatal kora ellenére is rendíthetetlenül küzd. Napi több órát gyakorol, s mint mondja, mindenevő, ha zenéről van szó. Szívesen játszik szambát, rumbát, még rockot is, de most a Fly me to the moon és a Memory a nagy kedvenc.

2019. szeptember 20.

Szöveg és fotó: Korepta Lilla