Klausmann Viktor, a Városom, szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltje videóüzenetben reagált azokra az állításokra, melyek Hiesz György kampányújságjában jelentek meg a minap. Klausmann Viktor úgy fogalmazott: lemondja a korábban egyeztetett vitákat, s nem ül le Hiesz Györggyel egy asztalhoz.

A napokban került a gyöngyösiek postaládájába Hiesz György független gyöngyösi polgármesterjelölt kampánykiadványa, melyben többek közt Klausmann Viktor személyét és családját is támadja. A Városom, szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP jelöltje egy videóüzenetben reagált az abban leírtakra. Úgy fogalmazott, komoly csalódás számára a vádaskodás, pláne úgy, hogy a kampány elején maga Hiesz kérte, hogy tartsák meg a közbeszéd méltóságát. Klausmann Viktor véleménye szerint a gyöngyösieknek elegük van az acsarkodásból, a gyűlöletkeltésből, ő a tiszteletteljes és egyenes megmérettetés híve. Videójában hangsúlyozza, a kampány során egyetlen alkalommal sem foglalkozott Hiesz György magánéletével, nem gyártott álhíreket. Mint mondta, azzal, hogy politikai ellenfele a családját is támadja a kiadványában, átlépett egy határt. „Hozzá vagyok szokva a bulvárban megjelenő álhírekhez, mindenfélét mondtak már rólam, de amikor azt kell olvasnom a kampányújságodban, hogy ott tartasz, hogy az őseimet, a családomat támadod, akkor nekem meg azt kell mondanom: állj!”

Hiesz György a fent említett kiadványában Klausmann Viktor egyik felmenőjéről a következőket írja: „Dr. Klausmann Viktor a Bugát Pál Kórház segédorvosa volt, akit 1919-ben, a vörös terror idején a Tanácsköztársaság direktóriuma nevezett ki a kórház élére.” A Gyöngyösi Hősök Aranykönyvében is szereplő Dr. Kaluszmann Viktor katonai főorvos volt, aki számos gyöngyösi életét mentette meg – hallható a videóüzenetben.

Klausmann Viktor hozzáteszi, minden csúsztatást, amit Hiesz György leírt vagy mondott róla, s ezzel félrevezette a gyöngyösieket, többször megcáfolt már. Korábban úgy fogalmazott, évtizedek óta a nyilvánosság előtt éli az életét, számára nincsenek kényes kérdések és takargatni való ügyek. Egyértelműen és őszintén tud válaszolni minden olyan témában, mellyel a politikai ellenfelei helyben kampányolnak és félinformációkat terjesztenek. Legutóbb megjelent kiadványában kitért például arra a kérdésre is, eltiltották-e a cégvezetéstől. Mint írta, az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a jogszabályt, amely kárvallottja, hozzá hasonlóan, több ezer ügyvezető volt. Nem szerepel adóslistán, nem áll közügyektől eltiltás alatt, s nem is állt soha. Neki és a vezetésével működő szervezeteknek semmilyen tartozása senki felé nincs. Az eltiltás 2015-ben még automatikus bírói eljárás volt, az ügyvezető személyes felelősségét nem vizsgálták. Az Alkotmánybíróság 2018-ban kimondta, hogy ez az automatizmus alapjogot korlátoz, és meg is szüntette ezt az Alaptörvény ellenes eljárást.

Mivel Hiesz György már nem először fogalmazott meg vele szemben valótlan állításokat, lemond minden korábban elfogadott vitát, hiszen, mint mondta, nincs miről beszélniük. Hozzátette: nagy csalódás számára, hogy politikai ellenfele méltatlanul provokálja, de ebbe az utcába ő nem hajlandó besétálni. Videóüzenete végén Klausmann Viktor arra kérte Hiesz Györgyöt, bírja ki ezt a pár napot személyeskedés nélkül, hiszen ez nem méltó a gyöngyösiekhez.

2019. október 6.

Korepta Lilla

Forrás: Facebook, Klausmann Viktor oldala