Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A Vác ellen a nyáron érkezett Hegedüs Márk a maga 8 góljával egyéni hivatalos csúcsát döntötte meg.

– Hat perccel a meccs vége előtt még 9 góllal vezettünk Vácon. Ekkor szinte mindenki egyszerre gondolta úgy, hogy gyorsan kapura lő, és ha hibázik, az belefér. Háromszor adtuk el 45 másodperc alatt a labdát emberelőnyben, amiből 3 gólt kaptunk. Magam sem értettem, mi történt azzal a csapattal, amelyik a második félidőben folyamatosan tartotta a 9-10 gólos előnyt, de az utolsó hat percben egy találatra sem volt képes, és végül csak 3 góllal nyert. A meccset, és különösen a végét, egy videózáson még kielemezzük, de utána már csak a Tatabányára szabad koncentrálnunk. Az őszi szezon legfontosabb meccse következik, ha ezt megnyerjük, lehet tovább álmodozni az európai porondról – mondta Hegedüs Márk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös nyáron igazolt beállója 8 gólt szerzett a Duna-parti csapat ellen, amivel a farkasok legeredményesebb játékosa lett.

– Egyszer még a Szeged színeiben szereztem 11 gólt az akkor éppen megszűnőben levő Kecskemét ellen. De később ezt a meccset törölték a Kecskemét bajnokságból való kizárása miatt, így ez a gólszámom végül nem került be hivatalosan a jegyzőkönyvekbe. Ezzel a 8 találattal tehát hivatalosan is megdöntöttem korábbi csúcsomat, amit még szintén a Gyöngyös játékosaként értem el régebben a Mezőkövesddel szemben. Örülök, hogy jól ment a játék, mellyel sikerült növelnem saját önbizalmamat – mondta Hegedüs Márk.

A beálló advent első hétvégéjét párjával pihenéssel töltötte.

– A karácsonyi bevásárlások, az ajándékok után való nézelődés, az ünnepi ráhangolódás minden évben kizárólag az őszi bajnokság befejezése után jöhet szóba nálam – magyarázta Márk.

2019. december 2.

Kiss Gábor Gergő