Beindult a síszezon a Mátrában, s bár a Kékesen egyelőre csak az oktatópálya üzemel, kedden délután egy fiatalember úgy döntött, ő azért csak kipróbálja a sípályát. Tette mindezt négy keréken, egy turistaúton átgázolva. A síléceit, és gyanítjuk, hogy az eszét is otthon hagyta…

A videót Kékestető megbízott pályaüzemeltetője, Banka Zsolt töltötte fel közösségi oldalára, aki kérdésünkre elmondta, kedden 15 óra körül egy sötét színű autó sofőrje gondolta úgy, driftel egyet autójával a pályán. Jobb szórakozást is találhatott volna magának, mondjuk olyat, amivel nem teszi tönkre a frissen hóágyúzott sípályát és emberéleteket sem veszélyeztet. Az útvonal ugyanis nemcsak a sípálya részét képezi, hanem természetvédelmi terület, s egy turistaút, méghozzá a Kékes kardioösvénye is, amelyet csak akkor zárnak le a kirándulók elől, amikor a sípálya megnyit. Mivel ez még várat magára, így naponta több turista sétál ott, ahol a sofőr bemutatót tartott kedden eszetlenségből és felelőtlenségből.

Banka Zsolt hozzátette, a sofőr egy olyan útvonal felől közelítette meg az ösvényt és a pályát, ahová csak külön engedéllyel lehet belépni és behajtani, így több szabályt is megsértett. Ráadásul pár centire csúszkált a sípálya felvonójának oszlopaitól, s az csak a szerencsének köszönhető, hogy sem cölöpöket, sem kirándulókat nem sodort magával.

Banka Zsolt hangsúlyozta, a fiatalember ezzel az akciójával komoly plusz munkát adott a pálya üzemeltetőinek, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy a sípálya egyes szakaszai a jövő héten alkalmasak legyenek a síelésre. A félreértések elkerülése végett egy fontos információ: a sípályán autóval tartózkodni tilos!

Frissítés: a videó készítője nem látta az autó rendszámát, a pálya biztonsági kamerája azonban 24 órában rögzíti az eseményeket. A felvételek alapján intézkednek és megteszik a feljelentést.

2021. január 13.

Korepta Lilla

Videó forrása: Facebook