A kitüntetéseket Oravacz Zsolt, a Mátrai Erőmű – új nevén az MVM Mátra Energia –vezérigazgatója adta át a cég kiemelkedően teljesítő dolgozóinak.

A jeles napon az igazgatóság és az irányító terület munkatársai vettek át Heller László díjat, céggyűrűt, illetve elismerő okleveleket.

A rendezvényen Horváth László, a térség országgyűlés képviselője elmondta: Mindennapi életünk kényelmét és biztonságát adják a Mátrai Erőműben dolgozó emberek, és ezt azzal kell viszonozni, hogy ők is biztonságban érezhessék magukat. Az erőmű munkatársainak külön köszönet, hála és tisztelet jár azért, hogy az elmúlt időszak bizonytalan légkörében, a járvány alatt is tisztességgel helytálltak.

Köszönet jár ezen felül azoknak az elődöknek is, akik felhalmozott tudására, tapasztalatára és bölcsességére mai munkánkat alapozhatjuk. A Kormány elkötelezett az iránt, hogy az itt dolgozóknak hosszú távon, biztos jövője legyen – fogalmazott Horváth László.

Az eseményen elhangzott: az erőmű két munkatársa a nemzeti fejlesztési miniszter által alapított Prometheus-díjat kapott, mely a villamosenergia-, a gáz- és olajipar, a bányászat, az atomenergia, a hőszolgáltatás biztonsága, szabályozása, fejlesztése, valamint üzemeltetése érdekében végzett kimagasló tevékenység, továbbá életmű elismeréséért adományozható.

2021. 06. 28.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Czímer Tamás