Beigazolódtak az előrejelzések, szakad a hó a Mátrában! Frissen tudósítunk az ország tetejéről, Kékestetőről, s képgalériában mutatjuk a tréfás áprilisi havazás fotóit!

Havat jósoltak április első hétvégéjére az ország magasabban fekvő területeire – be is igazolódott, valóban havazik a hegyekben, így a Mátrában is. Kollégánk, Demecs Norbi az ország tetejéről informálja olvasóinkat az április 2-i hóhelyzetről.
A délelőtti, gyenge esőzés a kora délutáni órákban váltott át havazásba, mely először csak hatalmas, hulló hópelyhek formájában mutatkozott, majd körülbelül 15.45 óta a talajon is megmarad a lehulló hó. Kékestetőn folyamatosan, intenzíven havazik, mely várhatóan egész éjszaka, sőt a holnap reggeli órákban is kitart majd.
Jelenleg körülbelül 1-2 centiméter a hó vastagsága, mely összefüggő hótakarót képez a csúcson mindenhol. Az utakon egyelőre nem okoz fennakadást a havazás, de kifejezetten fontos, hogy mindenki megfelelő ruházatban, téli gumival érkezzen a Mátra hófödte területeire. A levegő hőmérséklet körülbelül -1•C körül alakul, a következő hajnalok azonban akár -10•C-os értékeket is produkálhatnak.
Hamarosan újból, a továbbiakban is a helyszínről jelentkezünk friss híreinkkel és fotóinkkal.
2022. április 2.
Kékes Online
Fotó: Demecs Norbi